writing-img

neporočena bodoča starša- očetovstvo

clock-img

25.07.2005, 14:00

clock-img

štručka

pencil-img

211

Zanima me, kako je z urejanjem starševstva (predvsem očetovstva), kadar bodoča starša nista poročena. v porodnišnici možu avtomatično pripada naziv "OČE", nezakonsko dete pa ostane brez očeta dokler se papirnata bitkane konča. Baje se po rojstvu otroka slednje ureja na CSD-ju, kar je za oba starša, predvsem pa očeta zeloo neprijetno (po pripovedovanju znanke)

Zanima me, če se očetovstvo lahko uredi še pred rojstvom otroka in če, nan kakšen način.

Hvala punce:)

clock-img

25.07.2005, 14:04

clock-img

M&P

pencil-img

433

Midva sva šla samo na občino pred rojstvom,tam je oče,takrat še bodoči,podpisal en papir in to je blo to.Brez problmov.Ne vem kakšna papirnata bitka?:zmeden2:Vsaj pri nama je ni bilo.Ne vem kako je drugje

clock-img

25.07.2005, 14:07

clock-img

Tiamo

pencil-img

3782

Očetovstvo lahko urediš tudi na Upravni enoti po rojstvu otroka.

Lahko urediš tudi na CDS, nevem zakaj je bilo tvoji znanki neprijetno? :zmeden:

clock-img

25.07.2005, 14:39

clock-img

Teya

pencil-img

1051

čist simple je bilo to uredit pred rojstvom...šla sva na matični urad (lahko tudi na CSD), matičarka je napisala en papir, s predvidenimi podatki, midva sva to podpisala, ona žigosala in to je bilo to....nobenih kao neprijetnih vprašanj ali česarkoli neprijetnega ni bilo v tem...

kar korajžno!

clock-img

25.07.2005, 14:52

clock-img

štručka

pencil-img

211

Znanko in njenega so vsakega posebej uradno vabili na CSD, kjer sta podpisovala razne izjave in na podlagi zapisnikov nato izdali odločbo...baje jima je bilo grozno neprijetno:zmeden:

clock-img

25.07.2005, 15:37

clock-img

teta beta

pencil-img

2272

Verjetno se je ta tvoja znanka predstavljala (ali pa bila) kot samohranilka. V tem primeru imaš res več sitnosti. Sicer pa gresta oba lahko še pred rojstvom na matični urad, kjer podpišeta izjavo o očetovstvu, kar je najbolj preprosto, lahko pa gresta po rojstvu (ampak oba, kar je malo zoprno) na CSD to podpisat. To potrdilo o očetovstvu rabi očka za porodniški dopust, zato je to res pametno urediti prej, da ne skačeš z novorojenčkom po uradih, pa še na rojstnem listu je oče že vpisan.

clock-img

25.07.2005, 15:40

clock-img

štručka

pencil-img

211

A bi šla lahko na matični urad že sedaj, ali menite, da je prezgodaj (glej trakec:) )?

clock-img

25.07.2005, 15:55

clock-img

Teya

pencil-img

1051

nevem, če je kaj določeno, ampak jaz že iz vraževerja, tega nebi urejala tako kmalu....

clock-img

26.07.2005, 08:06

clock-img

kimi

pencil-img

3836

Jaz sem pa rodila in takoj po porodu šla mislim da je na mačkovo ne vem točno v glavnem pri tromostovju kjer sva podpisala očetovstvo in plačala 300 sit za nov rojstni list kjer je tudi oče

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem