writing-img

nerazumljiv izvid

clock-img

14.01.2009, 12:03

clock-img

sanya

pencil-img

34

Pozdravljene,

a bi mi katera vedela povedati kaj pomeni subplacentarni hematon in da je trebušna stena intaktna? Placenta sega v fundus na sprednji steni. A je to OK?

Tako sem dobila zapisano v izvidu iz bolnišnice.

clock-img

14.01.2009, 12:06

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

pod posteljico imaš krvavitev/'modrico' (to je hematom). trebušna stena pa je nepoškodovana. fundus je pa zgornji del maternice - posteljica sega do tja (sklepam da to pomeni da nimaš placente previe - take ki zapira maternični vrat).

kaj hematom pomeni, ti bo vedla povedat kakšna, ki je to mela; ostalo je pa vse ok.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

14.01.2009, 12:36

clock-img

orto2

pencil-img

307

hematom je kri, ki je nabrana pod posteljico v tvojem primeru, včasih tudi napišejo koliko je velik, včasih se kri sama absorbira v okolnja tkiva,....

clock-img

14.01.2009, 12:44

clock-img

sanya

pencil-img

34

ja hvala za vzpodbudne besede.

No, zdaj mi ni čist jasno, ker mi je bilo povedano da imam poškodovano vrečko oz.mehur , zato krvavitev. No zdaj je že samo rjav izcedek na papirju, ampak to traja že 3 teden. So mi rekli, da ta hematon ni težava ampak poškodba vrečke, kar pa očitno na izvidu tega ni zapisano. user posted image

Sem vprašala, ker nisem razumela besede intaktna in sem mislila da to pomeni to- poškodba vrečke.

Ja baje bi naj imela posteljico, ki zapira matr.vrat. Ampak to mi je bilo rečeno pred 1 mesecem na ultrazvoku po 1 krvavitvi, po tem pa nič več (krvavela sem v 15 t in 17 t).
Zdaj je "problem" mehur,ki lahko poči- povedano na zadnem ultrazvoku. Zdaj sicer počivam dan in noč, kajti sama zdaj več ne vem kaj bi naj bilo res narobe, kajti v bolnišnici se je zvrstilo kar nekaj gineg.pri ultrazvoku in vsak je povedal drugače oz. da se bo to poštimalo, zdaj na zadnjem ultr.me je pa kar malo stisnilo zaradi ugotovljene poškodbe vrečke. Zdaj samo čakam kaj se še lahko zgodi. Sem pa v 19 tednu nosečnosti.

clock-img

14.01.2009, 12:53

clock-img

orto2

pencil-img

307

intaktno, pomeni, da je trebušna stena ok, nedotaknjena

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem