IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ujela sva se v vsem...razen...v vezi je z žensko in ima otroka. Mah to me ni niti motilo, toda, ko pa se to že vleklo in je njegova izvedela in hodila k meni jokat,...sva končala! Vem, grdo, packasto. Vendar bi za ta občutek, ki sem ga takrat doživljala, bi dala marsikaj....
Niti z moškim s katerim sem živela in imela otroka nisem doživela tega. Zdaj pa samo hrepenim po tem.
Mah obnašam se kot kaka šolarka.
Ma jok, obnašaš se kot Eva. Kaj je bilo tako narobe v raju, da sta z Adamom morala utrgati še tisto prepovedano jabolko na drevesu? Kako je mogoče, da sta kljub vsej popolnosti raja bila istega pripravljena tvegati zaradi enega "jabolka"? Moje mnenje je, da nas tukaj malo zavajajo in da se s tem jabolkom na vsak način želijo izogniti bolj obscenemu pojmu, ki ne podrazumeva proces prehranjevanja, temveč prej kakšen proces reprodukcije.
In če je oni striček z belo brado tam zgoraj res bil tako vsemogočen, kako je potem možno, da je s tem Paradižem na zemlji tako mimo vsekal, da sta se še tam neka Adam in Eva, ti dve tako neumni in navini človeški bitji zavedli, da je tisto klinčevo drevo spoznanja v vsej svoji potencialni grešnosti bolj rajsko od Raja samega - bolj grešno kot je, slajše je.
Konec te zgodbe pa je vedno isti - osramočenje ob zavedanju dejanskega in izgon Adama in Eve iz raja. Prej bi rekel, izgon raja iz Adama in Eve.
Zgleda da smo raju še najbližje takrat, ko živimo pekel.