writing-img

nezainteresiranost hrane oz. GH

clock-img

12.07.2008, 21:58

clock-img

anita4

pencil-img

253

Živjo!
Mene pa zanima če ima katera tudi takšen problem kot ka imamo mi.Namreč imamo 7 mesecev starega sončeka in problem je v tem da enostavno noče odpirati ust ko jemo GH, ko pa že nekako dobi v usta potem pa z veseljem poje in zraven godernja njam njam.Čeprav ne poje veliko ( nekaj žličk) , vedno znova poskušamo in ga navdušujemo.
Tako da me je malo strah kako bo ko bo z 11 meseci šel v vrtec.Lahko še samo to dodam da uvajamo GH po malem že od 4 meseca .
Upam da se mu bo posvetilo zakaj ima usta in da jih bo začel odpirati, drugače bom kr mal obupala.user posted image
Hvala

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

clock-img

12.07.2008, 22:29

clock-img

LARA25

pencil-img

75

Čim več naj bo prisoten tudi ob vašem kosilu in ob gledanju drugih pri hranjenju. Probaj ga hraniti v napol ležečem položaju, mogoče bo pomagalo.

clock-img

13.07.2008, 12:29

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Glede vrtca ne skrbi. Bo videl druge, pa bo ziher jedel.

clock-img

13.07.2008, 22:53

clock-img

Anonimen

Kot sem že napisala na eni drugi temi. Hči do enega leta ni jedla drugega kot po flaški pila mleko, mogoče kakšen sok in čisto juho, kar sem ji poskusila dati po žlički se je davila. Da ne omenjam preiskav, ki smo jih dali skozi. Ko je bila stara eno leto je šla v privat varstvo, ker nismo dobili vrtca.  Ko sem prišla iz službe ponjo in vprašala kako je bilo, je varuška rekla, da je jedla piščančja jetrca in pire krompir. user posted image Skoraj bi me kap.  Od takrat je jedla brez problema in vse. Upam, da se tudi pri vas poštima. Sem ziher, da lačen ne bo. Po moje da bo gledal druge in "se spozabil" ter začel normalno jesti. Lp

clock-img

14.07.2008, 07:05

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

17.07.2008, 20:27

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Mene pa zanima, ali ste potem otroku, ko ni hotel jesti gh, ponudile mleko, ali ste čakale, da je bil dovolj lačen, da je jedel po žlici.

Pri nas je namreč tako, da vsake toliko pošteka, da gre za hranjene in potem veselo odpira usta in kar nekaj poje - je šlo že za različne okuse. Večinoma pa, vsaj tako jaz dojemam, pa ne šteka, da mora odpreti usta in potem jo animiramo in ji tlačimo hrano v usta, ona pa joka, vendar ne pljuva ven, temveč vse z užitkom pogoltne. Vendar ne neha jokati in tudi ust ne odpre tako, kot to včasih pokaže, da zna. Me zanima tudi, če ima katerga takšno izkušnjo, če je potem otroku tlačila hrano v usta, ker jo ni pljuval ven, ali kaj je naredila.
Aja, pa še to. Naša ima ful refluks - bruha, kar pa je ful boljše po gosti hrani, zato nam je gastroenterologinja svetovala, da ji dajemo 5x dnevno gosto hrano.
Hvala za odgovore že vnaprej.

clock-img

18.07.2008, 10:52

clock-img

selma2

pencil-img

107

Ne vem no. Mojega dobim na finto, da malo poje ati malo pa mami in pol vozimo letalo v garažo. Samo moram biti ful hitra s pristankom, ker drugače kr zapre usta in misli da ma nekaj not pa cmoka. Sem pa ugotovila, da zdaj, ko mu delam kombinacije s sadijem je raje. Zelenjava razen korenčka mu sploh ni teknila in je vse ven pošpukal.

clock-img

18.07.2008, 11:24

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Selma, kok pa je tvoj star? Moja pikica je namrec sedaj 7 mescev. Se mi zdi, da celo zelenjavo rajsi poje kot sadje. Banane npr. sploh noce. Ne vem, a naj jo se silimo s to gosto hrano, ali naj ji dajemo vecinoma mleko, po katerem vedno poliva oz. bruha.

clock-img

18.07.2008, 22:02

clock-img

selma2

pencil-img

107

Jaz sem začela uvajat prej (pri 5 mesecih, zdaj 5,5) ker moram iti pri njegovih 7 že v službo. Če imaš ti ok mleko in je sita je jaz sploh ne bi silila ampak vsak dan probala po žličko ampak daj ji ful malo gor glih tolk, da okusi pa boš vidla, saj ne rabi glih ful pojest pol pa bo itak sama počasi pojedla kolk ji bo. Danes sem našemu dala hipp jabolko, grozdje in riž pa je jedel, ko velik pač hitro v usta pa malo z igro pa bo. V bistvu pa otrok sam pokaže kdaj je njegov čas. Naš nas ful gleda ko jemo pa kr slino požira.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem