IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kot sem rekla: ali tip ni pravi ali si pa lezbijka, to bo zihr odgovor. Kaj pa potem?
Ne eno ne drugo, bi rekla, prej da imaš sama verjetno majhen libido, po drugi strani pa imaš v sebi zavore oziroma svoje telo zelo slabo poznaš.
Če bi bila frigidna (meni sicer zelo nelep izraz, ki pomeni žensko brez spolne sle), potem orgazma sploh ne bi doživela. Ker pa ga sama s sabo, potem nekaj spolnega nagona vendarle imaš, ampak mogoče ga niti ne prepoznaš.
Mogoče pa sama sebe na dolgi rok oviraš, ker si se s časom prepričala, da je seks le obveznost. Ampak pri ženskah ima orgazem in nasploh nagon zelo veliko povezave s psiho. Menda samo 30% žensk redno doseže orgazem, nekaj podobnega občasno, 30% pa nikoli ali zelo redko. In ko so šli raziskovati zakaj, so ugotovili, da ima velika večina blokado v sebi. Ne morejo se sprostiti, ne spoznajo impulzov, ki jih telo pošilja, pa to mi je zanimivo, kar si napisala, da ti je neprijetno, ko se te mož dotika po ščegetavčku. V kakšnem smislu? Ti je nerodno, te je sram ali so ti občutki, impulzi preveč močni? Če je prvo, potem moraš samo sebe prepričat, da je spolnost (cel paket, ljubkovanje, stiskanje, crkljanje, ne samo seks) nekaj zelo lepega med dvema, ki se imata rada. Če je problem v premočnih signalih, potem pa naj se te partner ne dotika po ščegetavčku, ampak bolj okrog, da se navadiš na občutek, da ni takoj na "ful". Pa v vsakem primeru se mi mogoče ne zdi slaba ideja, da bi skupaj (in pa ti sama s sabo) najprej spoznavala svoje telo, se zvečer naga stisnila eden k drugemu, se samo božala, si masirala podplate, vrat, vmes pa pogovarjala - tako se stke intimen stik. Saj če je tvoj dragi razumen, potem bi to razumel. Je pa tako, da če ženske dojemamo svojo žestvenost skozi ljubkovanje, crkljanje, nežnost, romantiko, jo večina moških skozi sam seks. To jim daje občutek sprejetosti, ljubljenosti in nenazadnje moškosti

.
Tako da, daj sebi in svojemu telesu možnost, spoznavaj se, božaj se, po celem telesu. Mogoče tvoje telo samo ni navajeno na dotike?
Psihiater pa pomoje ne bi kaj prida pomagal. Pri nas so veliko premalo strokovno podkovani za te zadeve.