IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_
tak bom rekla... otrok (še posebej že pri tej starosti) ne rabi nočnega hranjenja, je to bolj ali manj razvada... tud mi ponoči ne jemo, je noč namenjena spancu. kolikor poznam izkušnje drugih, so jim začele dajat vodo in so se otroci v zelo kratkem času na to navadili in se sploh več niso zbujali ponoči. in tako je tudi prav... dojenček bi naj že od začetka prespal noč, seveda ni pri vsakem tako. ponoči se MORA hranit samo nedonošenčke, dojenčke s premalo težo ipd., pri ostalih je to neke vrste "razvada", ki pa jo je potem težko spet odvaditi.
res je, da prej ali slej drugače tud sam neha, ni pa nujno. našo sosedo ta mali še pri 2,5 letih ponoči zbuja za hranjenje, kar je ogromna obremenitev za cel familijo, ker pol ponoči ne spijo... in to že 2,5 leti...
No ja, nič od tega ni res. Po mnenju pediatrov otroci lahko jejo ponoči še do 10 meseca, potem bi pa se naj odvadili. In hranjenje ponoči ni razvada. Moj se je od rojstva hranil natanko na 3 ure, tako podnevi, kot ponoči. Smo pa spali od 20:30 pa do 7 ure zjutraj (vmes je pač pojedel ,a zaspal dalje).Trenutno je star malo manj kot 7 mesecev in imava 1 obrok GH hrane dnevno ,ostalo je moje mleko..pa še zmeraj je na 3 ure.Ponoči pa se je spremenilo v toliko da se zbudi ob kakih treh in se naje in spi dalje.
Tisto o vodi pa

mislim, da sem nekje brala da je to total zgrešeno in so se nekateri malčki po tem še pogosteje zbujali. Sicer pa zakaj bi otroku dal vodo iz pipe, če mu lahko daš svoje mleko ki je vsekakor bolj zdravo zanj? Saj mleko je na začetku tudi bolj vodeno in se otrok odžeja če je slučajno žejen.
Pa tudi mislim, da je odvisno od tega kdaj začneš otroku dajat GH..ker recimo moj ima samo 1 obrok GH dnevno, nekateri pa imajo pri tej starosti že 3 obroke.
No, mene hranjenje ne moti..je pa res da mi potem takoj zaspimo dalje..in to ne pri meni ampak v svoji pojstli

če slučajno zaspim zraven me začne brcat in potem ga pač vrnem v njegovo zlato pojstlo... in spimo dalje
Ah ja, pa pri tako majhnih otrocih vso noč pomeni 5 - 6 ur skupaj

.
< Sporočilo je popravil frutolina -- 6.11.2009 20:39:55 >