writing-img

norice v nosečnosti

clock-img

18.04.2008, 09:42

clock-img

Anonimen

Velika verjetnost je, da moj mali faše norice v vrtcu, jaz sem pa v 6T.
Je to razlog za kakšno paniko?

Hvala že vnaprej za odgovore!

LP
user posted image

clock-img

18.04.2008, 09:49

clock-img

mihaelao

pencil-img

66

mislim, da je tekla debata glede tega pred parimi dnevi na forumu, mal prebrskaj za nazaj ...
upam, da ne bo nč narobe user posted image

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

clock-img

18.04.2008, 09:50

clock-img

Naja31

pencil-img

5653

Ja, če jih nisi prebolela.
Najprej ugotovi, če si jih prebolela, potem boš pa naprej ukrepala.

Če jih nisi, in boš v stiku z obolelim otrokom, moraš na infekcijsko kliniko, kjer ti dajo #"cepivo". ampak to mora biti  vroku 72 ur, s emi zdi,  ker drugače ne učinkujejo.
Pa pazi na to, da so norcie najbolj nevarne za plod od 12t do 20 t, in ne v prvem tromesečju kot ponavadi. Pa otroci so kužni 2 dni preden izbruhnejo norice.

Pa srečno.
Jaz sem v tej nosečnosti bila na infekcisjki, v prepričanju, da jih nisem prebolela, pa so potem ugotovili, da sem jih.

clock-img

18.04.2008, 10:11

clock-img

onur

pencil-img

2700

Če si jih prebolela ni problem, drugače pa je!

clock-img

19.04.2008, 13:06

clock-img

ANA_P

pencil-img

895

Kdaj so otroci že kužni in lahko prenesejo. Namreč sem bila v stiku s fantkom v ponedeljek in torek - vsaki dan tri ure, včeraj zvečer, torej v petek pa so se mu pojavile prvi mehurčki. Čeprav razumem te lahko okuži 2 dni preden mu nastanejo mehurčki. Ali je kužen že čez celo inkubacijsko dobo?

clock-img

25.04.2008, 15:07

clock-img

mya26

pencil-img

392

No pa še to. A veste da obstaja cepivo že 13 let? tolk sem bila jezna ko sem to izvedla, če bi vedela bi dala mojo 3 letnico cepit. Samo na sramnih ustnicah ima 12 mehurčkov. Bošček moj user posted image user posted image user posted image user posted image Zdaj so se ji še na vekah napravle.

Našla sem še tale zanimiv članek:
http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/norice_clanek_1.htm

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem