komu se moram obrniti za to porodniško in za otroški dodatek?
Na Center za socialno delo v kraju, kjer imaš stalno prebivališče.
Za izračun porodniške ti je že predhodnica napisala. Iz tvojega pisanja pa sklepam, da si v prvi službi, torejj pred majem 2008 nisi imela zaposlitve in nimaš podatkov o plačah. V tem primeru ti za manjkajoče mesece (torej marec in april2008) v račun vzamejo 55% minimalne slovenske plače, kar ni dosti, je pa nekaj, za ostalih 10 mesecev se šteje pa tvoja plača. Zdaj je odvisno kdaj aprila imaš rok. Če bolj na koncu, greš na porodniško konec marca in bi lahko papirje za porodniško oddala v 2. polovici marca in bi bila tako v račun všteta tudi februarska plača izplačana v začetku marca (tako bi ti manjkali samo 2 plači).
Otroški dodatek urejaš po rojstvu otroka, časa imaš pa do 3 mesece po rojstvu, da ti pripada tudi za nazaj.
Več si preberi še na tejk strani:
tukaj Kar se pa prevažanja in bolniške tiče - zelo odvisno od ginekoliga - jaz sem imela kup težav, vsak dan sem se daleč vozila v službo pa me je G še kar pošiljal delat, na koncu je bila pa itak katastrofa, ker so mi moralai zaradi zdravstvenih zežav še prej sprožati porod... Res, eni G te dajo takoj na bolniško, eni zaradi prevažanja, eni pa samo, če si že skoraj na urgenco za peljat

.
Pa srečno in zdravo nosečnost