cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

nosečnost in zavod

clock-img

09.03.2009, 08:14

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

Živjo!

Mene pa zanima kaj se zgodi če zanosim in me delodajalec da na zavod ker je recesija pri nas res naredila svoje. Zanima kaj to pomeni zame? Ali dobivam porodniško in če za izračunam ravno tako vzamejo zadnjih 12 plač?

Hvala

clock-img

09.03.2009, 08:18

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Kakšno pogodbo o zaposlitvi pa imaš?

clock-img

09.03.2009, 08:20

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

zaposlena sem za nedoločen čas, ampak me ne bo dal na zavod zaradi nosečnosti, ker sploh še ne ve ampak res zato ker ni več dela.

clock-img

09.03.2009, 08:22

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Če si zaposlena za nedoločen čas, potem te zaradi nosečnosti ne sme odpustiti (vsaj ne brez posledic zanj). Če je pa v igri recesija oz. pomanjkanje ali izguba dela (za delodajalca), potem pa tvoja nosečnost nima s tem nobene zveze - potem si pa takorekoč tehnološki višek oz. gre podjetje, po domače povedano, v maloro. S tvojo pogodbo si zaščitena edino toliko, da si med zadnjimi, ki bi bili (oz. bodo) odpuščeni oz. bodo izgubili delo (če bo kdo).

clock-img

09.03.2009, 08:24

clock-img

Ajda A

pencil-img

117

O hvala k..... Najbol me je skrbel da bom mela nikakvo porodniško. Službo bom pa že našla drugo, nisem zbirčna, pa do takrat ko bom rodila se bo pa mogoče že kaj zrihtal...
Še enkrat tnx:)

clock-img

09.03.2009, 08:26

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Če nimaš poslanske plače, bo porodniška v vsakem primeru nikakva user posted image . Ampak dokler imaš veljavno pogodbo o zaposlitvi, ti bodo za porodniško (za izračun) vzeli povprečje zadnjih 12-ih plač. Če boš ostala brez zaposlitve, ti bodo za morebitne manjkajoče mesece vkalkulirali minimalno plačo (za tiste mesece) ali pa nadomestilo z RZZ (če ga boš dobivala - ne vem, koliko časa si zaposlena). Starševski dodatek pa zate ne pride v poštev, ker bi ti prej rodila. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem