writing-img

nova gripa

clock-img

11.11.2009, 14:38

clock-img

Anonimen

ali katera ve če je že kakšna nosečnica zbolela za novo gripa?

hvala

clock-img

11.11.2009, 14:43

clock-img

mml

pencil-img

4156

Za Slovenijo nimam podatkov...v tujini že več...po ocenah imajo 10x večjo verjetnost, da bodo potrebovale zdravljenje v intenzivni enoti kot sicer zdrave, nenoseče ženske. To velja predvsem za okužbo v zadnjem trimestru nosečnosti

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

11.11.2009, 17:31

clock-img

nincrli

pencil-img

1636

Zakaj pa v zadnjemuser posted image A takrat je bolj rizično al kajuser posted image

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

clock-img

11.11.2009, 18:07

clock-img

mala biba

pencil-img

284

MISLIM, seveda to je samo moje mnenje, da je verjetno problem v prvem trimesečju, ko se organi razvijajo.......tako da ne vem...tudi mene skrbi.....se še odločam za ceplenje....

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

clock-img

11.11.2009, 18:37

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Če že pri cepljenih otrocih opažajo posledice, sam bog ve kako šele mora vplivati cepivo na zarodek. user posted image  Sama gripa pa mislim, da ne vpliva toliko na zarodek, kot pa na nosečnico, če že. Js se kljub vsemu bolj bojim cepiva kot gripe. Na enem drugem podforumu piše ena o konkretnih izkušnjah, ker so ji otroci zboleli za to gripo, med drugim 6-mesečnik, pa so jo zlahka preboleli - dan, dva malo povišane telesne temperature, pa mal kašljanja in smrkanja in je blo to to.

Je dosti bolj varno skrbeti za higieno, izogibat se nakupovalnih centrov itd. - pa pravijo, da tudi če že pride virus na sluznico, da 1x dnevno grgranje slane vode in umivanje nosnic s slano vodo prepreči njegovo razmnoževanje in torej, da bi potem sploh zboleli. Tako da si je bolj varno vzeti čas in vsakodnevno skrbeti za te ukrepe, kot pa se cepiti s tem cepivom. Pri pediatru so mi tudi rekli, da odsvetujejo, pa moj G pravi nosečnicam, da odsvetuje, pa dr. Strahova pravi nosečnicam, da odsvetuje ...

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2009 18:41:55 >

clock-img

11.11.2009, 20:34

clock-img

eva1

pencil-img

4835

IZVIRNO SPOROČILO: mala biba

MISLIM, seveda to je samo moje mnenje, da je verjetno problem v prvem trimesečju, ko se organi razvijajo.......tako da ne vem...tudi mene skrbi.....se še odločam za ceplenje....

Ne fora je v tem, da v zadnjem trimestru so zelo obremenjena pluča, krvi obtok in sečila(delajo za 30 % več, kot pri nenoseči žesnki)..in lih te organe gripa najbolj prizadene...sicer pa je Pušenjak to razlagal par dni nazaj, pejte si tja pogledat..pa boste imele strokovno razlago !

clock-img

11.11.2009, 21:30

clock-img

Anonimen

zmajz
ali lahko daš link kje je ena pisala da so otroci zboleli

clock-img

11.11.2009, 21:41

clock-img

Anonimen

pa to
pušenjak pravi da naj se nosečnice vsekakor cepijo...strahova pa ne al kako?

Hvala

clock-img

11.11.2009, 21:43

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
zmajz
ali lahko daš link kje je ena pisala da so otroci zboleli

Tule piše - uporabnica Pat74 (ima prašička za avatar, da boš lažje našla user posted image ) - piše najprej na 1. strani, pol pa še na 2. strani pove, da je ta mali celo samo 6 mesecev star.

clock-img

11.11.2009, 21:46

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
pa to
pušenjak pravi da naj se nosečnice vsekakor cepijo...strahova pa ne al kako?

Hvala

Za Pušenjaka jaz ne vem, nisem brala, za Strahovo pa vem, da je osebno odsvetovala znanki, ker je njena osebna G. Vem tudi da tista 2 ginekologa, ki delata v moji bližini ostro odsvetujeta.

clock-img

11.11.2009, 21:52

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Ma zdajle sem šla brat Pušenjakove odgovore - nič direktno ne priporoča kaj preveč, ampak se kar nekako poskuša izogniti odgovoru in se izgovarja na IVZ in njihovo strategijo, češ da naj bi bile nosečnice cepljene med zadnjimi, ko se bo pokazalo pri drugih osebah, kake so lahko kaj reakcije. Piše direktno, da priporoča cepljenje proti sezonski gripi, da za to gripo pa še ni bila rečena zadnja beseda. Ali pa, recimo, da "cepljenje po dosedanjih spoznanjih naj ne bi škodovalo plodu". Nikjer direktno ne napiše: "ja, svetujem cepljenje proti novi gripi". Potrjuje pa, da so lahko zapleti zaradi gripe pri nosečnici resnejši, ker ta virus obremeni ravno dihala in krvožilje, ki sta že tako ali tako obremenjena zaradi nosečnosti.

Me pa zanima, če je on kateri osebni G in ji je osebno rekel, naj se cepi. Ker je treba vedeti, da se večina zdravnikov vendarle ne upa kar tako izpostavljati in javno (kot je to na javnem forumu) nasprotovati uradnemu stališču medicine.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2009 22:06:26 >

clock-img

23.11.2009, 18:43

clock-img

Maja_77

pencil-img

26

Se je že katera cepila?

clock-img

24.11.2009, 11:44

clock-img

naja78

pencil-img

2169

se je katera že cepila??mene tudi to zanima.ali samo upamo,da ne bomo zbolele.mah kaj pa vem??hospitalizerana je nosečka.user posted image user posted image

clock-img

24.11.2009, 19:27

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Obveščam vas, da bodo vse aktualne informacije in sveže izkušnje zbrane na enem mestu, in sicer na forumu Čvekanje v pričakovanju, v temi na vrhu s pripeto anketo.
LINK: http://www.ringaraja.net/forum/Se_bo%C5%A1_cepila_proti_novi_gripi_v_nose%C4%8Dnosti%3F/m_4693388/tm.htm

Zaradi večje preglednosti bi bilo torej fajn, da v zvezi s to gripo (v zvezi z nosečnicami) novih tem ne odpirate, ampak tam podajate izkušnje, pomisleke, aktualne probleme ipd.

Lp, Bonnie

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 24.11.2009 19:33:55 >

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

01.12.2009, 09:46

clock-img

Anonimen

Punce kaj pa tiste ki delate v trgovini,vas je kaj strah.Jaz delam pa se na blagajni pa glih na začetku nosečnosti sm in me je ful strah da bi kej dobila.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem