writing-img

obrat ali CR

clock-img

27.06.2008, 15:38

clock-img

LuciaMarta

pencil-img

7

Jaz sem pri prvem porodu, dve leti nazaj, rodila punčko kar v medenični legi. Porod ni trajal tako dolgo ampak smo se tako matrali da se je Eva rodila mrtva in so jo morali oživljati. Hvala Bogu je bilo vse ok in je ona danes zdrava in brez novenih okvar. Sedaj sem v 34. tednu nosečnosti in je otrok zopet v medenični legi. Sedaj se z možem odločava za zunanji obrat ali CR. Vem, da ne bom več tvegala in šla rojevat po naravni poti medtem ko je otrok z ritko navzdol.
Rada bi vedela še vaše mnenje.

clock-img

27.06.2008, 16:04

clock-img

anetka

pencil-img

76

Baje zunanji obrat redkokdaj uspe... Po mojem se lahko odločiš za oboje, samo mislim da obrat bi ti potem kar kmalu naredili.
Kaj pa tvoj ginekolog pravi? Kje boš rodila?

Ti želim veliko sreče user posted image

clock-img

27.06.2008, 19:46

clock-img

kenya

pencil-img

424

No, jaz sicer nisem v tvoji situaciji, če pa bi bila, bi se vseeno odločila za zunanji obrat. Od kod pa si? Kar je meni znano ga v lj p delajo od 37. tedna naprej, in je uspešnost 60%.

Nobody promised you easy life.

clock-img

27.06.2008, 21:18

clock-img

pufka

pencil-img

155

Zunanji obrat,če pa nebo ratalo pa carski rez. NIKOLI NEVEŠ

Pa veliko srečeuser posted image

clock-img

28.06.2008, 09:58

clock-img

Mišni

pencil-img

4682

Jaz bi brez premisleka šla na CR.

Velika rit je velika stvar.

clock-img

28.06.2008, 11:59

clock-img

pikica1979

pencil-img

71

Carski rez. zunanji obrat v večini primerov ne uspe. Ne matraj sebe in otroka. baje lahko trikrat rodiš na carski rez. Glede na to, da že od prej imaš eno, komot rodiš na carski. saj so dva ali trije otroci dovolj, ali ne?! no, saj to je res odločitev posameznika.

Srecno!

clock-img

28.06.2008, 15:35

clock-img

wessna15

pencil-img

1

Jaz sem imela pred tremi tedni zunanji obrat v LJ porodnišnici in bi ga priporočala vsaki, ki je v tej dilemi. Nič ne gre na silo, vedno se poskusi z veliko mero previdnosti - meni ga je naredil Pušenjak in je šlo brez težav, res gladko, očitno je moral pikici samo pravo pot pokazat, ostalo je naredila sama user posted image . Jaz sem se za to odločila, ker sem se hotela izognit CR, če se le da - zdaj imam še pet dni do PDP, mala je še vedno na glavici. Srečno!

clock-img

28.06.2008, 16:50

clock-img

papir

pencil-img

207

tudi jaz sem imela zunanji obrat pred 3 tedni v kranju.meni se ni zdelo nič hudega,pa tudi bolelo me ni-se pravi da tudi mojga sončak ne.obrat je uspel biti pa moraš čist sproščena.
zdaj mam do roka še 2 tedna in je še vedno z glavico navdol.
če obrat ne uspe je še vedno lahko cr.

clock-img

22.07.2008, 11:01

clock-img

LuciaMarta

pencil-img

7

Hvala lepa za vsa vaša mnenja. Šla sem v Kranj na zunanji obrat, prvi dan ni vspel tako, da sem bila notri pet dni, potem pa je vspel. Sedaj sem pri 38. tednu in je pikec/pikica obrnjen/a z glavo navzdol. Ne bom rekla, da ni bolelo, toda se je splačalo.  user posted image

clock-img

22.07.2008, 12:42

clock-img

Katjusa

pencil-img

12159

čestitam, da je uspelo.... lepo čakanje na porod user posted image user posted image user posted image
kar se pa tiče CR je pa ravno včeraj moja mama pravla ko je pred 32leti rodila prvega otroka je imela eno babico (sicer v Švici), ki je imela 5 otrok in je vseh 5 rodila s CRuser posted image user posted image user posted image
jst sama bi sicer tud najprej poskusla z zunanjim obratom ker se cr-ja bojim k hudič križauser posted image user posted image user posted image in upam, da ne bo potreben nikoli...user posted image user posted image user posted image

clock-img

22.07.2008, 13:27

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Ni variante, da grem na na obrat, pa poznam vse podrobnosti tega posega.

Jaz bi šla na CR!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

clock-img

22.07.2008, 13:27

clock-img

tinkatonka

pencil-img

5211

Hvala lepa za vsa vaša mnenja. Šla sem v Kranj na zunanji obrat, prvi dan ni vspel tako, da sem bila notri pet dni, potem pa je vspel. Sedaj sem pri 38. tednu in je pikec/pikica obrnjen/a z glavo navzdol. Ne bom rekla, da ni bolelo, toda se je splačalo.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Pogumna si!!

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem