writing-img

obrezovanje

clock-img

06.12.2007, 22:25

clock-img

nerka

pencil-img

134

ola.. vem da je ta tema ze nekje postavljena.. ampak leta 2005... tko da sm kar novo odprla in sicer zato ker me zanima a je ze kater dala obrezat svojega fantka? ter ali katera namerava? jaz ga, in me zanimajo kaksne iskusnje mate, ce jih mate user posted image
lp, nerka

clock-img

06.12.2007, 22:27

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

ne,ga ne nameravm,ne vem zakaj bi ga.

clock-img

06.12.2007, 22:28

clock-img

nerka

pencil-img

134

sam vprasam ce je oz. bo katera? vsak ma svojo odlocitev, zakaj bi ga-jaz ga bom zarad higiene.

clock-img

06.12.2007, 22:34

clock-img

zelva

pencil-img

93

Imaš zs!

clock-img

06.12.2007, 23:13

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

In sem tudi odgovorila na tvoje vprašanje

clock-img

06.12.2007, 23:15

clock-img

nerka

pencil-img

134

nocm bit provokativna in tud ti nerabs bit user posted image

clock-img

06.12.2007, 23:23

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

če bi jest mela sina, bi ga takoj. kokr vem za slovenijo, moraš samoplačniško to narest, če ni zdravstveno utemeljeno (vnetje, preozka kožica..).

clock-img

06.12.2007, 23:25

clock-img

only_me

pencil-img

392

če bo potrebno, ga bom (zdravstvena podlaga). Sicer pa ne.

clock-img

07.12.2007, 00:03

clock-img

kšpela

pencil-img

1098

tud jaz ce bi imela sina bi ga takoj ko bi bilo mozno in to zaradi higiene.

clock-img

07.12.2007, 00:17

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Imam dva sina in nisem niti v SANJAH pomislila na to, da bi ju dala obrezati....ker....ne vidim razloga. Kakšna higiena? Pri nas, v SLO držimo higieno dovolj "visoko", se redno tuširamo in umivamo, da to ne more biti razlog.

Zdravstni razlog? Ja.

Kakšnen drugi razlog, mogočeuser posted image  Vera? Ja, vendar mi nismo te vere...

TOrej, še kakšen razlog?

To je zame poseganje v otrokovo intimo, do katere mi, starši nimamo nikakršne pravice. Oni niso naša lastnina. Tega se začnite zavedati.

Pa kaj še....user posted image user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

07.12.2007, 07:37

clock-img

AlTa

pencil-img

91

Hojla!
Jest imam 2 sina. Starejšega sina smo v semptembru dali obrezat in je blo vse OK. Nisem pa nič plačala ker mamo ful dobro P da nam je dala napotnico. Drugač pa če nimaš napotnice pa plačaš plibližno 110.000 tolarjev.
Pa ni mel nobenh zdravsvenih težav (vnetje....). Obrezat pa sem ga dala ker je to pri nas običaj in zaradi higiene.

clock-img

07.12.2007, 07:50

clock-img

blue sky

pencil-img

2468

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Imam dva sina in nisem niti v SANJAH pomislila na to, da bi ju dala obrezati....ker....ne vidim razloga. Kakšna higiena? Pri nas, v SLO držimo higieno dovolj "visoko", se redno tuširamo in umivamo, da to ne more biti razlog.

Zdravstni razlog? Ja.

Kakšnen drugi razlog, mogočeuser posted image  Vera? Ja, vendar mi nismo te vere...

TOrej, še kakšen razlog?

To je zame poseganje v otrokovo intimo, do katere mi, starši nimamo nikakršne pravice. Oni niso naša lastnina. Tega se začnite zavedati.

Pa kaj še....user posted image user posted image

Se strinjam z vsem napisanim.

clock-img

07.12.2007, 07:51

clock-img

puncica

pencil-img

9847

O bog a jovo na novo. A nismo tole že obdelaluser posted image Ne fantka NE BOM dala obrezat ni šans, je moj dragi bil obrezan in je zdej totalno nesrečen in zakompleksan zarad tega ampak on je bil zarad zdravstvenih razlogov. Hvala bogu da teh tud tamal nima.

Pa kako lahko sploh pridete na to idejo user posted image mah se mi kr otroček smili.user posted image

Sem brala nazaj pa kaj se to res toliko prakiticira user posted image in samo zarad higiene. Mah nimam besed res ne....

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

07.12.2007, 08:16

clock-img

nuala

pencil-img

1653

Imam dva fanta in nista obrezana ker:
- pri nas to ni običaj ( oz. vera )
- nimata zdravstbenih težav
- je higiena kjub kožici primerna
- se mi zdi vsak operativni poseg, ki ni absolutno nujen, nesmiselno ogrožanje otrokovega fizičnega in psihičnega zdravja

Sem pa imela enkrat obrezanega fanta ( mama ga je dala obrezati zaradi higiene ) in ga je bilo sram zaradi tega, ker je bil drugačen.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

clock-img

07.12.2007, 08:20

clock-img

Anonimen

Ne. Iz zdravstvenih razlogov, če bi bilo potrebno, ja, drugače pa ne.

A potem, če je luli obrezan, se ne rabi vsak dan umivat al kako? Ker neobrezanega umiješ vsak dan, pa je čist.

clock-img

07.12.2007, 08:22

clock-img

Bonnie_RR

pencil-img

5189

Ne obrezati kar tako "zaradi higiene" ga ne bomo dali, obstaja pa velika verjetnost, da se temu vseeno ne bomo mogli izogniti, ker je kožica zelo ozka in se stanje nič ne izboljšuje. No, bomo videli, kaj bo...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

clock-img

07.12.2007, 08:40

clock-img

pilar28

pencil-img

203

oj nerka- jaz ga moram dat zaradi abrezije samo olepšat no, če tako rečem, je pa res, da je higiena pomembna. Torej, če ne bi imel težav, ga ne bi. Priporočajo pa čim prej, ker kasneje se celijo ranice tudi po 14 dni ali več.user posted image

clock-img

07.12.2007, 08:41

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

nerka kaj je zate provokacijauser posted image
a to da sem ti odg. na tvoje vprašanjeuser posted image potem ga ne zastavljaj

clock-img

07.12.2007, 09:36

clock-img

Miss Piggy

pencil-img

1936

Sem zadnjič poslušala, da ponekod obrezujejo preventivno, saj se tako zmanjša možnost da moški dobi virus HIV. Neki v tem smislu no.

Drgač pa naš tavečji je obrezan, prvotno zaradi fimoze, vendar bi ga tudi sicer, saj je to pri nas običaj. Tamalega pa tudi še čaka.
Samoplačniško pa je bilo dve leti nazaj okrog 35.000 SIT.

clock-img

07.12.2007, 10:36

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.12.2007, 10:36

clock-img

Anonimen

men je to tko smešn..ko se razpravlja o tem a bi dal punčki uhane v ušesa al ne je to poseganje v otrokovo ne vem kaj vse, obrezat zarad higiene ja pa kr ok al kako? a bi mogoče otroka vprašal če se s tem strinja? user posted image

clock-img

07.12.2007, 10:48

clock-img

Anonimen

Ne me narobe razumet.......ne želim provocirat, ampak res ne vem..... nimam dovolj širokega spektra.....

Zakaj sploh dajo muslimani obrezat fantke.....mislim, je kak globji pomen?

clock-img

07.12.2007, 11:36

clock-img

nerka

pencil-img

134

uau kolk odogovorov, se posebaj takih hecnih in otrocjih.. res se posebej tisto puncke obrezat.. kr neki..  nevem zakaj se nekateri norcujejo iz tega, da je to neumnost pa se pa se..  skoda k sm sploh kej vprasala res.. pac zanimalo me je od tistih mamic k so to naredile, in sem hotla nasvet, ne pa kritizeranja ... zarad mene se lahko ta tema zbrise, itak moras ful merkat kaj na tem forumu napises kjerkol...

clock-img

07.12.2007, 12:31

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

07.12.2007, 13:02

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Če bom imela fantka, ga ne bom dala obrezat. Niti pomisla nisem nikoli na to.

Se v celoti strinjam z marogico in al bino.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem