writing-img

obvestilo - odhod v pokoj (prošnja?)

clock-img

09.11.2010, 19:42

clock-img

KlaraMay

pencil-img

461

Pozdravljeni!

V kratkem bi potrebovala en dopis -prošnjo v kateri bi oseba, ki odhaja v pokoj obvestila svojega delodajalca, da odhaja.
Iščem po internetu en enostaven primer, pa nič ne najdem. Prav čudna sem danes user posted image

Mi lahko kdo pomaga?

Kaj vse mora pisati v takem dopisu - oziroma prošnji za sporazumno prekinitev delovnega razmerja za nedoločen čas zaradi odhoda v pokoj. Koliko dni prej ga mora oddati?

Hvala. user posted image

clock-img

09.11.2010, 22:21

clock-img

urška

pencil-img

3136

kolikor vem moraš delodajalcu dati odpoved - ne prošnje. in sicer toliko prej, kolikor imaš pač odpovedni rok v pogodbi. to odpoved je treba potem priložiti tudi dokumentaciji na ZPIZu.

clock-img

10.11.2010, 14:56

clock-img

Luni

pencil-img

1371

IZVIRNO SPOROČILO: urška

kolikor vem moraš delodajalcu dati odpoved - ne prošnje. in sicer toliko prej, kolikor imaš pač odpovedni rok v pogodbi. to odpoved je treba potem priložiti tudi dokumentaciji na ZPIZu.

Drži! Delavec mora dati odpoved z upoštevanjem odpovednega roka!

clock-img

10.11.2010, 19:56

clock-img

Lepka

pencil-img

39

Evo en vzorec, kot jaz to napišem mojim zaposlenim, ki odhajajo v pokoj..je pa res treba upoštevati odpovedni rok, če se delavec in delodajalec ne dogovorita drugače.

Naziv delodajalca
Naslov
Pošta

Ime in priime delavca
Naslov
Pošta

Datum:

Zadeva: odpoved pogodbe o zaposlitvi

Zaradi izpolnevanja pogojev za upokojitev podajam odpoved pogodbe o zaposlitvi z dnem _______ (datum z odločbe ZPIZ), ki bo hkrati tudi moj zadnji delovni dan.

Z lepimi pozdravi!

Podpis

clock-img

11.11.2010, 09:27

clock-img

urška

pencil-img

3136

samo Lepka a ni tako, da če je datum na odločbi recimo 1.1., daš odpoved že z 31.12.? prvega januarja si že upokojenec, zadnji delovni dan je torej 31.12. ? ne vem, ugibam pač.....

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem