writing-img

odprt bottalov vod

clock-img

27.12.2009, 19:51

clock-img

sabi

pencil-img

295

pozdravljene!
Mene pa zanima ali je katera tukaj, ki je imel oz.ima otrok odprt bottalov vod.(luknjica pod srčkom).Zanima me, ali se je dobro izteklo, ste dobile podaljšano porodniško, je bilča potrebna operacija?
lp.

clock-img

27.12.2009, 22:12

clock-img

sahary

pencil-img

210

Od 4h imata dva otroka odprt botalov vod, nimata veliko a dosti da je potrebno spremljanje da se stanje ne bi poslabšalo. In če luknjica ni velika ter pri fizičnih aktivnostih otrok ni upehan ni nobene potrebe po zaskrbljenosti, edino vedeti moraš ali je potrebno ob krvavitvi otroka preventivno zdraviti z antibiotiki. Drugače pa čakajo tudi do 5. leta z operacije, če je le ta smiselna in potrebna, če je stanje zaskrbljujoče pa jo naredijo tudi prej, Je pa tega dandanes res veliko in če samo spremlajte mislim da ni neke panike in potrebe da se preveč sekiraš.

clock-img

28.12.2009, 06:59

clock-img

sabi

pencil-img

295

zaenkrat imamo pregled čez pol leta, luknjica pa je velika 2mm.

clock-img

28.12.2009, 07:38

clock-img

abi

pencil-img

755

Moj drugi user posted image  ima odprt bottalov vod, vendar HB ne preveč da bi zaeenkrat karkoli posegali. Star je eno leto in ima še čas da se vod zapre zato imava kontrolo čez leto dni.
Drugače imaš pa http://med.over.net/forum5/read.php?259,5466803 obširne razlage priznane strokovnjakinje Mag. Lilijane Kornhauser Cerar, dr. med. 

Vse dobro,
* a b i *

clock-img

29.12.2009, 09:18

clock-img

madela

pencil-img

4734

Moj sin je imel to napako + še nekaj drugih napak,tako da je bil operiran 6 dan po rojstvu,pred tem je bil pa na intenzivni negi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem