writing-img

odrasel maček - novi dom

clock-img

29.12.2006, 09:16

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Pozdravljene,

ker smo že več kot eno leto brez mačka, premišljujemo o posvojitvi kakšnega odraslega mucka iz zavetišča. Zanima me pa sledeče, kako se odrasli maček navadi na nov dom? Do sedaj smo imeli vedno mladičke, ki smo jih imeli najmanj 10 dni v stanovanju, preden so šli lahko sami ven. Verjetno je pri odraslem mačku podobno? Imamo pa doma tudi starejšega psa (ki je navajen mačkov) in me malo skrbi, kako bo maček reagiral na njega.

Hvala za vsak odgovor in lp!

O.

clock-img

29.12.2006, 10:04

clock-img

Shania

pencil-img

558

Mucek bi bil torej zunanji?

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu, ampak v brezbrižnosti. To je bistvo človeške nehumanosti. (G.B.Shaw)

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

clock-img

29.12.2006, 10:17

clock-img

sašaš

pencil-img

1113

Pri nas se je obneslo! user posted image  Sem namenoma hotela odraslo mačko, ker sva takrat imela ravno vse novo - mladiček bi verjetno kaj spraskal (je "hišna" mačka).

Saj ima živalca par dni krize, ampak ji je pa potem toliko bolj luštno. user posted image

clock-img

29.12.2006, 10:18

clock-img

Anonimen

Moja izkušnja.Sorodnica je lansko leto na cesti našla muco,čisto podhranjeno,ker jo je nekdo zavrgel.Prinesla jo je k meni in od takrat je samo pri nas.Takoj sem jo očedila in ji dala jesti in vse to sem delala vpričo user posted image ,ki jo je takoj sprejel,saj pes začuti,kaj pripada k hišiuser posted image .Danes sta dobra prijatelja.Če pa pride blizu kakšen drug maček,ga oba preženetauser posted image .
Če boš za muco ko pride lepo poskrbela,ne bo nikamor šla,moraš pa jo dati sterilizirati,saj se taka muca potem bolj drži doma,ker se ne goni.Če jo boš vzela iz zavetišča je sigurno že sterilizirana,ker ponavadi to naredijo z najdenimi mucami.Ta poseg je drugače kar drag(16.000). Vso srečo z novo muco!

clock-img

29.12.2006, 10:47

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

ne, mucek bi bil notranje-zunanji. Pač bi šel lahko ven, kadar bi želel, smo sredi vasi in ni kakšnih večjih nevarnosti.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem