writing-img

omaka za h njokom

clock-img

17.06.2009, 07:27

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

no sej naslov vse pove.........ideje prosim.......pa da je omaka čimbolj enostavnauser posted image

clock-img

17.06.2009, 07:42

clock-img

tailor

pencil-img

229

sirova omaka je hitra in enostavna

clock-img

17.06.2009, 07:54

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

Smetanova omaka s šunko ali pa katero drugo omako:
Na maslu prepražiš na koščke narezano šunko ali pa poli, ko se malo popeče dodaš sladko smetano, premešaš, lahko dodaš tudi malo kisle smetane, mleka, jaz stopim še košček zdenka sira, dodam drobnjak, mešam  še cca 5 min...In to je to. Soliš po občutkiu oz. jaz dam malo vegete.

So what....

clock-img

17.06.2009, 09:03

clock-img

kasso

pencil-img

4503

v smetani raztopiš gorgonzolo

clock-img

17.06.2009, 09:44

clock-img

TIA22

pencil-img

1114

user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

v smetani raztopiš gorgonzolo

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.06.2009, 10:32

clock-img

luka jan

pencil-img

1799

Jaz pa na čebuli prepražim gobice, dodam česen in peteršilj ter nekaj začimb in nato to pražim enih 10 minut. Ko se čebula malo razpusti zalijem s sladko smetano in omaka je gotova. Zraven pa lahko ješ njoke, testenine, torteline....
Men je ful dobra omakca, je pa res da moraš jest gobe.

clock-img

17.06.2009, 10:38

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Vinska omaka

Na olju narediš bešamel, zaliješ z mešanico črnega vina in vode (vina lahko daš minimalno, npr. pol deci vina + en deci ali več vode),  dodaš malo sladkorja, ter malo naribane limonine lupine (lahko tudi malo cimeta).

clock-img

17.06.2009, 10:59

clock-img

mika

pencil-img

6485

Jaz pa ne znam naredit bešamela.....dobim tak drek ven, da vržem proč.

clock-img

17.06.2009, 11:01

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Drugače pa njoke delam z bree-jem, mi je boljši od gorgonzole. Na maslo dam bree, žlico majoneze in smetano.....

< Sporočilo je popravil mika -- 17.6.2009 11:02:52 >

clock-img

17.06.2009, 11:02

clock-img

mika

pencil-img

6485

IZVIRNO SPOROČILO: tailor

sirova omaka je hitra in enostavna

Kakšna pa je ta....a samo sir raztopiš al kako?

clock-img

22.06.2009, 07:27

clock-img

Nea_teja_

pencil-img

1860

Maslo raztopiš,dodaš msetano nato v njo vmešaš parmezan malo soliš popraš če se ti zdi preredko jo lahko malo zgostiš z mokco ,ki jo raztopiš v vodi nakoncu primešaš še origano in baziliko .
mmmmmmmmm superca tudi za njoke ,testenine in še kaj

clock-img

24.06.2009, 22:39

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Sirova omaka, paradižnikova omaka, zelenjavna omaka,...

< Sporočilo je popravil Balonchy -- 24.6.2009 22:41:23 >

clock-img

24.06.2009, 22:46

clock-img

barika

pencil-img

6448

V kislo smetano dam malo mletega česna in peteršilja, zmešam in pogrejem v mikrovalovki in je to to. 2 minuti dela user posted image

clock-img

22.07.2009, 21:06

clock-img

Anonimen

Te sirove omake podobno delam ko ve. Nočna mora mi je delat pa druge omake. Še dobr, da jih pr nas noben kej dost ne porajta. Zmer neki zaj*

A mi lahko kakšna napiše čist preprost recept za mesno omako s točnim postopkom, pa za kako gobovo, pa recimo smetanovo za k puranjim zrezkom, pa za kako omako, ki jo lahko povsod približno ponudiš. Rešte me no. user posted image  Po kulinariki se mi ne da brskat, je pa tok receptov, da se zgubim.

Aja, pa če je treba kako osnovo prej dat, prosim tud za točen postopek.

Prosim prosim. Mam rada omake.

< Sporočilo je popravil Repka -- 22.7.2009 21:09:41 >

clock-img

22.07.2009, 21:21

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

recimo smetanova za k puranu: purana začinim (sol, poper, goričica), popečem in dam na krožnik in pokrijem s folijo. v ponvi od zrezkov potem zmešam eno sladko smetano in eno veliko žlico kisle smetane, en sir za toast (ali 2 kokr ti pač paše), en kakec (cca pol čajne žličke) gorčice, kok je gosto pa potem reguliram z mlekom ali sirom, mal dosolim, včasih mal popram. ko je omakca fertik dam notr zrezke (in tist sok ki se nateče od njih pod folijo) in še 1x prevrem. men je ta ful dobra... aja, za mal 'twista' pa lahko dodaš še naseckane orehe (preden dodaš zrezke).

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

22.07.2009, 22:25

clock-img

Onasiss

pencil-img

6379

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Te sirove omake podobno delam ko ve. Nočna mora mi je delat pa druge omake. Še dobr, da jih pr nas noben kej dost ne porajta. Zmer neki zaj*

A mi lahko kakšna napiše čist preprost recept za mesno omako s točnim postopkom, pa za kako gobovo, pa recimo smetanovo za k puranjim zrezkom, pa za kako omako, ki jo lahko povsod približno ponudiš. Rešte me no. user posted image  Po kulinariki se mi ne da brskat, je pa tok receptov, da se zgubim.

Aja, pa če je treba kako osnovo prej dat, prosim tud za točen postopek.

Prosim prosim. Mam rada omake.

Pri nas doma obožujemo tudi česnovo z govejimi zrezki..... Preprosto:
Navegetaš zrezke, jih malo pomokaš z obeh strani in jih daš v ponev popečt cca 5 min z vsake strani. Pred tem pripraviš česen-več ga daš bolj še, najboljše je če ga nasekljaš. Ko so zrezki popečeni dodaš česen, počakaš kake 2 min in zaliješ z vodo. V kozarcu pripravi 1 dcl vode, dodaj govejo kocko in paradižnikovo mezgo ter malo moke za zgostitev. To zmešaš in nato poliješ po zrezkih te dušiš cca 10 min. Če je premalo omake dodaš vodo....

Pa dobr tek.

So what....

clock-img

22.07.2009, 22:57

clock-img

Anonimen

Mesna omaka (za njoke, špagete): na olju prepražim 1 čebulo in mleto meso, dodam 2 stroka sesekljanega česna, solim, popram, dodam eno konkretno piksno paradižnikove mezge, če imam svež paradižnik, dodam tudi tega, zrezanega na koščke. Proti koncu dam notri še začimbe: en konkreten šop sesekljanega peteršilja, baziliko, majaron, timjan. Včasih dodam zraven tudi zelenjavo, odvisno od trenutnega navdiha: papriko, zeleno, korenje,...

clock-img

22.07.2009, 23:35

clock-img

Anonimen

Hvala punce. Če imate še kak enostavn recept za omake, se priporočam, ker vidm, da je res simpl, ampak pr men ne vem, kaj zašteka. Razen sirove, ki mi zmer rata.

clock-img

23.07.2009, 11:17

clock-img

ksenjak

pencil-img

1919

Jaz zraven njokov najraje jem tunino omako. Simpl pa hitr.

lp

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem