writing-img

omake za špagete

clock-img

12.06.2006, 15:16

clock-img

Anonimen

sama sem danes kupila omako za špagete špar-pikantno..

glede na to, da sem prvič sploh kupila kaj takega, me zanima ali jih uporabljate in katere?? ali jim še kaj dodate?

pa dober tekuser posted image

clock-img

12.06.2006, 15:53

clock-img

Anonimen

Omake za testenine delam načeloma vedno sama. Mogoče 1x na dve leti, ko ni časa kupim kakšno od Uncle Bens omako, kakšno eksotično.

Drugače pa sama delam Tunino, bolognese, smetansko s porom in pršutom ali panceto, paradižnikovo, Sladko - kislo, kar pač imam na zalogi.

clock-img

12.06.2006, 15:57

clock-img

cukerček

pencil-img

575

Jaz tudi večinoma sama naredim umake in jih tudi kupim mogoče 1 na 2  leti. Delam pa bolognete, paradižnikovo, zelenjavno, smetanovo,.....

clock-img

12.06.2006, 17:01

clock-img

Maleal

pencil-img

2930

Za testenine delam sama omako,kupim pa za lazanjo ono vrečko,ko dodaš mleko in omakco skuhaš,mnjami.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

clock-img

12.06.2006, 19:31

clock-img

snorlax

pencil-img

2574

Do sedaj sem enkrat v življenju kupila omako za špagete.

Drugače pa delam klasično iz mletega mesa, za sebe pa zelenjavno (nnnnnjaaam) in sicer prepražiš čebulo, na kockice narezano papriko in paradižnik ter nariban surov korenček. To posoliš, dodaš peteršilj in druge začimbe po okusu. Pa najraje imam to omako na graham testeninah. Mmmmmm, sem si kar lušte naredila.

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

clock-img

12.06.2006, 23:26

clock-img

kapica

pencil-img

5103

Jaz jih tudi veckrat kupim, mi je hitreje, enostavneje, pa se boljsa je , ker nisem tako dobra kuharca user posted image .
Kupim pa navadno omakico za mleto meso.

Naredim pa se eno omako, cisto sama user posted image . In sicer enostavno paradiznike narezane, da se malo dusijo, potem pa kislo smetano zraven in malo sircka, mmmm, ta mi pa res fajn uspe. Ampak jo jem samo jaz, ker je z minimalno mascobe, mozek rabi mal vec kalorij user posted image .


_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

clock-img

12.06.2006, 23:33

clock-img

Anonimen

Jaz omake večinoma kupujem. Kupim mesni ali gobov ragu v konzervah, včasih zelenjavno ali mesno omako v kozarčku, ali pa omake v vrečkah: carbonara, sirovo, gobovo, lovsko,... Ne, nič ne dodajam, ker sem preveč lena. user posted image

clock-img

12.06.2006, 23:51

clock-img

Anonimen

Mi kupujemo Barillino ali Starovo zelenjavno (bucke, melancani, paprika, paradiznik, cebula..) ali pa Ortolano (ne vem, ce se se katera, razen Barille dobi pri nas - obicajno kupimo v Italiji, ampak mislim, da se obedve dobita tudi pri nas). Kako jo naredimo? 'Surovo' spasiramo s palicnim (jst pa sestra ne marava kosckovuser posted image ), segrejes malo olja, zlijes spasirano omako, dodas malo zacinke (ali pa soli + zacimbe za pico npr), po potrebi zalijes, zgostis pa z moko+vodo. Kupili smo pa se enkrat Dolmio omako s korenckom in grahom - te pa nismo pasirali :) Vse ostalo isto.

Drugac pa si jaz naredim se tako, da popecem na kolutke narezano hrenovko, dodam grah, potresem s cesnom v prahu, zalijem (moka+voda), zacinka, poper in na koncu sladka smetana :)

lp

clock-img

13.06.2006, 00:07

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Tudi jaz delam vse omake za špagete sama, edino eno kupujem in to je "pesto genovese". Vendar samo v Hoferju, ker je drugje zanič.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

clock-img

13.06.2006, 10:42

clock-img

Anonimen

Redkokdaj jih kupim.V petih do desetih minutah imaš doma narejeno.
Naprimer.Na olivnem olju popražiš
strok česna,ki ga nato odstraniš iz olja,na kolobarje narezano domačo klobaso, ali pa salamo kulen,ki je malo pikantna vržeš na olje,popražiš in zaliješ s pomijem-paradjzem,
Poporaš,posoliš po okusu,jaz dodam malo peperončina.
Špagete skuhaš al dente in jih odcediš,ter odcejene streseš v ponev kjer je omaka in še minuto pokuhaš,medtem mešaš.

Ali pa aljo oljo in peperončino:
Na2 žlicah olivnega olja popražiš dva stroka na večje koščke narezanega česna,
ko zarumeni(pazi ne sme porjavet)odstraniš ponev iz ognja,streseš še ščepec peperončina in streseš v ponev skuhane in odcejene špagete.

clock-img

21.06.2006, 12:15

clock-img

Klara-1

pencil-img

202

Samo 1x sem kupila paradiznikovo pa je bljaaaaak, tako da jo vedno sama skuham, najraje iz mletega mesa.

clock-img

21.06.2006, 12:26

clock-img

Geja

pencil-img

374

Tudi sama sem se 1x nasrala in kupila to Sparovo omako - groza... fuj !!! Edina ki mi je všeč je od Barile...

Drugače pa raja sama delam...

Moj simpl recept za tunino omako:
na olivnem olju (iz konzerve) popražiš česen, dodaš tuno iz konzerve, pelate, sol, poper in to je to.... mmmmmmm, preverjeno dobro!!!
Pripravljeno imaš v 5 minutah...

Geja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem