writing-img

ortodont

clock-img

19.04.2011, 16:13

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

sigurno vas je tukaj dosti takih, katerih otroci imajo zobni aparat. Naša punca ga je dobila pred kratkim, so me pa naknadno klicali da rabiva iti še na slikanje glave, češ da bodo videli kako se bodo razvijale kosti al kaj. Nama z možem tale rentgen direkt v možgane ne diši najbolj. Sestri pri ortodontu pa ni najbolj dišalo, da bi mi izpeljali zadeve brez tega slikanja. Zanima me, če je to res standardni postopek, a vsi ti otroci rabijo sliko glave?

clock-img

19.04.2011, 20:00

clock-img

čaki

pencil-img

1009

mi smo slikali preden je aparat dobil, pol nič več

clock-img

19.04.2011, 22:42

clock-img

nusi

pencil-img

1833

sem nosila aparat in je standardni postopek, pa še da te pomirin, rentgensko slikanje možganskih celic ne poškoduje, morajo ji dat predpasnik čez maternico in jajčnike

clock-img

19.04.2011, 22:43

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

mi tudi, slikali zobe. Zdaj bi rada še celi glavo. Saj zato pa sprašujem. Upam da se bo še kakšna mama javila s svojo izkšnjo.

clock-img

19.04.2011, 22:45

clock-img

nusi

pencil-img

1833

celo glavo so meni slikali, ker so mi potem tist satelit okol glave namontirali, da bi pa kr samo zaradi namestitve aparata, pa ne

clock-img

19.04.2011, 23:37

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

če ti glavo slikajo, potem ti pač preko glave pošljejo žarek, ane. A ne deluje tako, da tist kar ti slikajo, da je tja namerjeno? Po moji logiki je tako. Ker slikat roko, al pa glavo, npr, ni isto. Pa tud glavo bi dala slikat, če bi to bilo nujno. Tako se mi pa zdi, da je tole kr neki.

clock-img

20.04.2011, 18:53

clock-img

nusi

pencil-img

1833

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

celo glavo so meni slikali, ker so mi potem tist satelit okol glave namontirali, da bi pa kr samo zaradi namestitve aparata, pa ne

aha, vidim, da sem se čist nejasno izrazila user posted image . satelit (to seveda ni pravo ime) je en del aparata, ki se ga potrebuje za ravnanje križnega ugriza, imaš pa tak trak okrog glave in v sprednjem delu (od ušesa do ušesa) je kovinska žica, ki ima dva hakeljčka, ki se vstavita v aparat in ti potem čeljust oz vse zobe nazaj vleče. Nikakor ne najdem nobene slike, ker ne vem kako se temu uradno reče. No in men so samo ko so mi to namontiral slikal celo glavo, prej pa ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem