IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508
Mi jih tudi že nekaj časa nimamo.................
OD bi moral biti enoten za vse otroke
To jaz trobim že en lep čas. Ljudje bi me kar zgrizli, ponavadi povem, kar mislim in enim gre to straaašno v nos. Enotni otroški in enoten vrtec. Lahko pa pokažem tudi plačilno listo, koliko enga denarja na mesec nafilamo državi. In edino kar bi bilo lepo in pravično - da nehajo rangirat na tak način in da vsi otroci dobijo enak znesek in enako plačilo vrtca, šolske prehrane itn.
Tudi jaz sem za enotne OD, tako kot je to npr. v Avstriji.
Saj ta dodatek ni (bil) namenjen reševanju finančnih težav družine - za to so drugi vzvodi, ampak kot nekakšna spodbuda države za nekoliko bolj kvalitetno življenje otrok.
Tudi razredno določanje cen vrtcev mi je precej mimo - npr. družina, ki ima neko premoženje (ki ga je pridobila s svojim denarjem), lahko pade v višji razred za nekaj centov presežka v primerjavi z drugo, enako sestavljeno družino istih prihodkov, ki je ta denar sfrčkala in je potem na boljšem, ker bo zaradi nižjih položnic za vrtec imela v tekočem letu še nekaj 10 € več zase v primerjavi s prvo družino.
Ali se vzpostavijo manjše razlike v zneskih, drugačno rangiranje ali bolj kot ne enotni znesek za vse.
Podobno mi je precej zgrešen koncept, da se za nadaljne otroke iste družine plačuje manj oz. nič samo, če so sočasno v vrtcu, drugače pa ne. Veliko bolj pravično bi bilo, da bi sistem nižjih plačil oz. oprostitev veljal neodvisno od tega, kakšna starostna razlika je med sorojenci.