writing-img

paradižnikova juha

clock-img

10.06.2010, 15:31

clock-img

BUŠICA

pencil-img

1717

ker je to moja najljubša juha-zdaj poleti, me zanima še kakšen recept..katerega mogoče še nisem probala. torej, kako jo kuhate ve?

clock-img

10.06.2010, 16:03

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

a gazpacho si probala? to je hladna andaluzijska juha iz paradižnika, paprike, kumar in kruha... blazno osvežilna. 

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

10.06.2010, 16:05

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

jaz je pa nisem še nikoli pripravljala... niti jedla.... tako da bom vesela kakšnega recepta, tudi tvojega BUŠICA

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

clock-img

02.07.2010, 21:18

clock-img

lunka1

pencil-img

903

jaz jo naredim takole:

najprej operem paradižnike in jim z nožem naredim križec, potem pa dam kuhat za kakšnih 10 minut. to pa zato, da jim poberem dol lupino.

potem popražim por in sesekljan česen, dodam paradižnike, zalijem z zelenjavno osnovo (jušna kocka). solin, popram, dodam še origano in baziliko in nekaj časa še kuham. potem fino zmiksam s paličnim mešalnikom in to je to. zadnjič sem dala preveč jušne osnove, pa sem dodala še eno piksno pelatov (ampak ne mezge, temveč tiste pelate, ki so še celi v konzervi, kupim jih v lidlu), da je bila juha bolj gosta in kremna.

meni je ni čez paradižnikovo juho. nekaj časa sem delala tisto iz vrečke, potem pa poskusila domačo. najboljša mi je iz grapolo paradižnika (veliki grozdi, temno rdeči). aja, še ena mala skrivnost - žlička sladkorja... ta naredi juho še bolj fino, kremasto, skoraj malo karamelizirano.

no, ko je juha skuhana, vedno "začinim" z naribanim sirom ali pa s koščki avokada. tako delajo v latinski ameriki, mnjam...

clock-img

15.07.2010, 03:38

clock-img

dejann

pencil-img

61

kk

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem