writing-img

patronaža in nega na domu

clock-img

08.08.2008, 15:28

clock-img

maja979

pencil-img

823

ker je starejših vedno več, prostora v domovih za starejše občane pa ni me zanima če je možno odpret svoj s.p. s to dejavnostjo

zbiram kode čajev 1001 cvet

clock-img

08.08.2008, 15:34

clock-img

kjava

pencil-img

2416

Nekaj sem slišala, da naj bi morale patronažne, ki delajo pod ZD Vič, iti privat. Ta, ki dela na našem koncu, je že s.p.

clock-img

08.08.2008, 15:42

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Je možno ja. Tudi pri nas je že kar nekaj patronažnih sester iz zdravstvenih domov odprlo s.p., delo ki ga opravljajo je pa enako kot prej.

clock-img

08.08.2008, 15:44

clock-img

maja979

pencil-img

823

aha. in kakšno izobrazbo morš imet? oz. kako poteka naročilo storitev in plačilo le -teh

zbiram kode čajev 1001 cvet

clock-img

08.08.2008, 15:57

clock-img

coca cola

pencil-img

216

Lahko dobiš koncesijo. Za to se moraš pozanimati na občini. Nego na domu lahko odpre srednja med.sestra oz. zdt.tehnik. Patronažo pa le diplomirana.

clock-img

08.08.2008, 16:31

clock-img

cukr07

pencil-img

1393

Te, ki jih jaz poznam imajo vse koncesijo - v bistvu so ves posel, ki so ga prej delale preko ZD-ja zdaj samo na svoj s.p. prenesle. Imajo pa 100% koncesijo, plus potem še dodatno kaj za plačilo če je potrebno - tu pa izstavijo račun. Po izobrazbi imajo pa višjo (starejše) in visoko šolo narejeno.

clock-img

08.08.2008, 16:45

clock-img

koala

pencil-img

5539

Lahko, ta patronažna ki je hodila na obiske k meni in mojemu sinu je zasebnica.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

clock-img

08.08.2008, 17:19

clock-img

nejcko

pencil-img

6556

Tukaj pri nas je ena ženska pred leti kot s.p. ponujala pomoč starejšim na domu (spremstvo k zdravniku, iti v trgovino, za družbo itd.)
Sicer ne vem točno, kakšne storitve vse ponuja danes, je pa svojo dejavnost ful razširila in je pri delu zelo uspešna.

Mislim, da bo naša država kmalu prisiljena ponuditi  čedalje več takih oblik pomoči starejšim, predvsem s koncesijo.

clock-img

08.08.2008, 17:25

clock-img

petja

pencil-img

998

V Kranju v ZD je del patronažnih odprlo zasebno prakso, tako da se to da. Kakšen je pa postopek, pa nimam pojma user posted image .

Lp, petja

clock-img

08.08.2008, 19:54

clock-img

muška

pencil-img

3223

patronažno službo lahko opravlja samo višja med. sr , metem ko nego na domu med. sr. (zdr. tehnik) , pozanimaj se za koncesijo, mislim, da tukaj ne bi smelo biti težav user posted image

clock-img

26.09.2012, 17:21

clock-img

brezka

pencil-img

74

Štiri leta nazaj mogoče še ni bil problem glede nege na domu. Dons je pa tko, da jo ponuja vedno več zasebnikov. Tole je eden, pri katerem je nega na domu možna v Lj, sem bila pa ta teden v Šiški in sem vidla, da ima nekdo tudi v bloku na Tugomirjevi registrirano podjetje za nego in pomoč na domu za starejše in tud mlade. V glavnem, v Lj jih je že ogromno, še posebi, če ga lahko kar tako med sprehodom srečaš. Na koncesijo pa čakaš dons tud okol pol leta, da šele začnejo hodit. Pač računajo, ko bo eden umrl, mamo čas za enga novga. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem