writing-img

pdp in porodnišnica ter pregled

clock-img

18.11.2007, 18:58

clock-img

Anonimen

Ola.
Na dan poroda se moreš menda zglasit v porodnišnici.
Zanima me, koliko dni prej se moreš naročit in kako poteka tamkajšnji pregled. Predvsem me zanima za porodnišnico Maribor.
Vem, da te vaginalno pregledajo, naredijo tudi ctg in menda še ultrazvok. Ali je to vse? Morda pregledajo še plodovnico? Je to boleče? Prosim vas, če mi malo obrazložite potek.......
Hvala za vsekakršnjo informacijo.
Lp

clock-img

18.11.2007, 19:17

clock-img

bina30

pencil-img

526

Jaz dvomim, da se moraš naročit. Tako in tako hodiš od 36t vsak teden na ctg. Nato te na koncu zagotovo naročijo na dan pdp. Na dan pdp-ja greš v ambulanto zgoraj, tja kamor hodiš na ctg. Tam te bodo po ctg-ju  pogledali in ugotovili ali si odprta ali ne. Če še ne bo nič, boš šla domov. Če naredijo amnioskopijo, ne vem. zagotovo pa ni boleče.
Jaz grem zopet ta petek, ko bom konec 38t. Najprej ctg, potem na posvet k zdravniku, če bo zopet vse BP, bom šla domov.

clock-img

18.11.2007, 21:34

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Men se zdi da se ni treba nič naročat. Greš v prvi štuk porodnišnice kjer ti najprej nardijo CTG, potem pa te še G pregleda. Za plodovnico pa ne vem. Mislim, da ti je ne pogledajo, al pa tud. Pa tud za Uz ne vem. Sicer boš pa zvedla.

clock-img

19.11.2007, 09:04

clock-img

benika

pencil-img

7793

Če naredijo amnioskopijo, ne vem. zagotovo pa ni boleče.

A si ti čist sigurna? Jaz po amnioskopijah cel dan niti hodit nisem mogla, kaj šele normalno funkcioniratuser posted image Pa še krvavela sem po njej.

Mislim, da ti že sam G da napotnico za pregled v P. Sigurno boš šla na ctg, glede UZ pa ne bi vedela. Pri nas ga ne delajo, razen če ni kaj hudo narobe s ctg-jem.

clock-img

19.11.2007, 15:02

clock-img

Naja30

pencil-img

9878

Če na rok še nisi rodila, imaš od G napotnico za pregled v poronišnici in greš tja, brez naročanja. Vsaj v Lj je tako.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem