writing-img

pečen piščanec

clock-img

25.02.2007, 14:07

clock-img

tasika12

pencil-img

227

Ponavadi ob nedeljah pečem piščanca, vendar imam problem da je vedno tako suh - sploh beli kosi. Kako se da to popraviti?
Hvala za odgovore.

Tašika

clock-img

25.02.2007, 14:56

clock-img

PBJ

pencil-img

2189

Jaz ga pečem v  zaprti stekleni posodi za pečenje in je zmeraj sočen.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

clock-img

25.02.2007, 14:59

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Peči v zaprti posodi ali pa daj čez pekač alu folijo. Sicer se dela malo dlje ampak zadrži sočnost.

clock-img

25.02.2007, 17:55

clock-img

vesna.com

pencil-img

654

Po pekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,spečeš.Vmes nič ne šlatašuser posted image .Gre voda iz soli v piščanca.

clock-img

25.02.2007, 18:01

clock-img

Spark

pencil-img

1863

ekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,

IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Po pekaču posuješ sol,ene pol kile,daš gor piščanca ali kose,spečeš.Vmes nič ne šlatašuser posted image .Gre voda iz soli v piščanca.


A piščanca normalno soliš in ga daš na sol, ali daš čisto neslanega gor?

clock-img

25.02.2007, 20:33

clock-img

Anonimen

Ne smeš ga predolgo peči. JAz ga pečem na 170 stopinj 1 uro. Imam pa naštiman ventilator in žar. Jaz ga pečem na mrežici, pod mrežico, pa dam še malo vode, da se pari. Pa najprej je obrnjen navzdol s prsmi , potem pa ga kontra obrnem.

clock-img

25.02.2007, 20:36

clock-img

Strawberrie Cherrie

pencil-img

7788

Jaz piščanca pečem izključno v glinenem pekaču - najprej pokirtega okoli 1h, nato pa za 15minut odkrijem, da se hrustljavo zapeče.

clock-img

25.02.2007, 20:49

clock-img

Anonimen

ŠE en odličen recept za pečenega piščanca

Ga razkosaš, kose na hitro popečeš v ponvi, da koža porjavi. Vzameš iz ponve in noter na to maščobo na hitro prepražiš čebulo. Piščanca preložiš na globok pekaš, in pečeš cca. 20 minut. Nato mu dodaš na kocke narezano papriko (rumeno in rdečo), cele stroke česna, večje kose na hitro pražene čebule, lističe rožmarina, nariban ingver in malo zaliješ z juho. Piščanec naj leži na zelenjavi. Pečeš naprej. Zadnjih 10 minut pečenja dodaš na kocke narezan ananas.

Vse skupaj serviraš na kuhanem rižu.

clock-img

25.02.2007, 22:41

clock-img

saving

pencil-img

168

Finta s popekanjem deluje praktično pri vsakem mesu, ki ga potem daš v pečico. Vrhnja plast zakrkne in ne more več oddajati vode iz notranjosti. Če potem še pokapaš s kako maščobo / polivaš s kako juhico, si zmagal(a).

clock-img

26.02.2007, 12:13

clock-img

Anonimen

Očiščenega piščanca posolimo,ga znotraj in zunaj pokapamo z limoninim sokom.Znotraj natremo z strtim česnom,listi zelene,rožmarinom in maslom.
Položimo ga v pekač,pokapamo z oljem in damo v vročo pečico.Podlijemo z juho in pečemo.Tik preden je pečen,prilijemo še vino.Piščanca pečemo lahko tudi tako,da ga med peko polivamo s pivom,tedaj olja ne dodamo.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem