writing-img

pečena paprika - vložena

clock-img

22.08.2006, 13:51

clock-img

76suza

pencil-img

71

Kaj mi lahko prosim poveste recept kako vlagate pečeno rdečo papriko.
Ji očistite semena ali pa kar pustite celo, z oljem ali brez, s česno ali brez, ...

Na netu sem prečitala že malo morje različnih receptov tak, da več ne vem kako jo vložiti.

Zato prosim nekaj nasvetov kakšna je boljša.

Hvala

clock-img

22.08.2006, 14:00

clock-img

Mikica

pencil-img

524

Pri nas papriko popečemo (celo, s semeni), ohladimo, damo v vrečke in v skrinjo.
Ko rabiš, jih vzameš ven, olupiš in pripraviš s česnom, peteršiljem... njami...
Nam je ta način še najbolj všeč od vseh sprobanih.

clock-img

22.08.2006, 14:33

clock-img

Gina

pencil-img

12402

Jaz jih dam na pol (rdeče, ta dolge paprike), pa peške ven (v bistvu je pa vseeno, odvisno od tvojega okusa, kakšne raje ješ - jaz ljubim čisto očiščene, da ni nič več dela z njimi, ko se spravim jestuser posted image ). Potem jih zložim na pladenj, oz.kar na peki papir, in v pečico na 240°c, za 15-20 minut ali več, če še ne zgledajo pečene. Čim imaš manj stopinj, se ti precej podaljša čas pečenja. Nič ni hudega, če je koža malo zažgana, saj gre itak dol.Potem jih dam v hermetično zaprto posodo, da se počasi ohlaja. Čez nekaj časa jih vzamem ven in olupim - zato ta postopek, ker le tako gre koža sama in enostavno dol. Jaz jih dam ohlajene kar direkt v zmrzovalnik, ker so odtajane čisto take kot sveže. Začinim z oljem, kisom (ali limonino lupino), soljo, česnom in petršiljem. Pustim nekaj časa stati, preden dam na mizo. njami. Dobro da si me spomnila.user posted image

clock-img

22.08.2006, 14:46

clock-img

Anonimen

Pri nas jih dela ata. Razreže jih, očisti, popeče v pečiči, in kar s skorjo vloži. Pa tudi česen jim doda.

clock-img

22.08.2006, 14:51

clock-img

CatJa

pencil-img

5068

Enako kot Gina, le da jih pečem na nekaj kapljicah olivnega olja.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem