writing-img

pecivo ala sacher torta

clock-img

16.09.2011, 09:18

clock-img

Matejusska

pencil-img

172

Jaz sem totalni antitalent za peko, zato prosim, če mi katera pove, kako bi naredila pecivo, ki je po sestavinah podobno sacherci. V glavnem, biskvit je bil navaden (vsaj glede na moje poznavanje user posted image ), temno rjav, potem pa je bil z nečim fejst prepojen (tak osvežilen okus je bil), pa zdaj ne vem, s čim se to napoji, s sokom ali kaj, povrhu pa je bil polit s stopljeno čokolad. Prosim torej, če mi katera pove recept za tak temno-rjav biskvit in pa s čim naj ga namočim. Vem, glupo vprašanje, ampak sem res antitalent za peko... user posted image

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 16.9.2011 9:19:18 >

clock-img

16.09.2011, 09:29

clock-img

Anonimen

Več kot daš jajc (rumenjake, beljake pa kot sneg), bolj bo biskvit mehek. Moj mož dela božansko sacherco, nič jo ne namoči, ker je zelo mehka in sočna že sama po sebi. Ttočnega recepta ne vem, dvomim tudi, da ga bo izdal user posted image , uporabi pa 8 jajc - ja, ni za tiste s povišanim holesterolom user posted image .
Lahko pa biskvit namočiš z mlekom, da bo sočen. Če daš v maso za biskvit koščke čokolade ali stopljeno čokolado bo tudi bolj moker.

Imam pa doma recept za čokoladni kolač, zelo dober je, tudi "moker", ker vsebuje veliko čokolade, ga lahko zvečer prepišem sem.

< Sporočilo je popravil Ankica. -- 16.9.2011 9:30:34 >

clock-img

16.09.2011, 11:52

clock-img

mini86

pencil-img

6050

ankica se priporočam za tale tvoj receptuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

16.09.2011, 16:21

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

pomoje je lahko čist običajen čokoladni biskvit, kjer del moke zamenjaš s kakavom v prahu. napojen je bil pa mogoče s kompotom vloženih breskev? lahko pa tut z marmelado razmešano v vodi...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

16.09.2011, 16:34

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

16.09.2011, 16:59

clock-img

Adelina

pencil-img

962

Kaj pa če so bila že v samem biskvitu naribana jabolka. Pride tud lepo sočno, pa če so drobno ribana in olupljena, se niti ne čuti da so jabolka notri.

clock-img

16.09.2011, 19:05

clock-img

Anonimen

No, obljubljen recept, prepisan iz knjige Miele recepti (da me ne bo kdo tožil zaradi avtorskih pravic user posted image ):

ČOKOLADNI KOLAČ

Sestavine: 300g temne čokolade, 150g masla ali margarine, 5 jajc, 100g sladkorja, 100g moke.
1. Na nizkem ognju stopiš na koščke nalomljeno čokolado in maslo, počakaš, da se ohladi.
2. Čokoladni mešanici primešaš rumenjake, sladkor in moko. Nazadnje narahlo (ampak res na rahlo, s kuhalnico, ne z mešalnikom) primešaš trd sneg iz beljakov.
3. Testo vliješ v namaščen okrogel pekač premera 26cm in spečeš kolač v predgreti pečici na 150-170°C, 35-40minut.

Za preliv rabiš 100g stopljene čokoladne glazure (jaz poenostavim, vzamem navadno jedilno čokolado in žlico masla, stopim na nizkem ognju. Preliješ čez ohlajen kolač in to je to.
Ker je v kolaču veliko čokolade, je znotraj tudi ko je pečen, nekoliko vlažen.

Meni je ta kolač čudovit, mi pa zelo paše v zimskih mesecih, za to vročino je pretežek.

clock-img

16.09.2011, 19:47

clock-img

Matejusska

pencil-img

172

Hvala, Ankica, tole bom pa zagotovo sprobala! user posted image

Drugače pa se mi zdi, da bi lahko bil prepojen z marmelado razmešano v vodi, kot je rekla Felicita - če dobro pomislim, je bil res okus na marmelado, namazana ni bila pa nikjer, tudi pod čokolado ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem