writing-img

pecivo v kozarčkih

clock-img

12.06.2012, 13:32

clock-img

cimi

pencil-img

207

za spremembo bi naredila nekja novega,  nekaj takega
zanima me, če je katera že delala, če imate kakšen preizkušen recept

hvala

clock-img

12.06.2012, 13:49

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

TIRAMISU ( z mascarponejem)
Sadni tiramisu (spodaj žlička kreme , piškotek, žlica kreme, jagode, krema, kakav)
Navadni tiramisu (krema, plast zdrobljenih piškotkov, krema, kakav)
PANACOTA
RAZNI PUDINGI (jaz jih naredim za kakšno otroško zabavo in po vrhu posipam M&M bonbone pa obvezno uporabim majhne pisane šalčke, ki jih imata za igro.

http://www.google.com/search?q=dessert+in+glass&hl=en&client=safari&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=3CzXT6eME47Hsgbk9u2kDw&ved=0CGcQsAQ&biw=1024&bih=672

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.6.2012 13:51:12 >

clock-img

12.06.2012, 13:54

clock-img

nyna84

pencil-img

1320

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

TIRAMISU ( z mascarponejem)
Sadni tiramisu (spodaj žlička kreme , piškotek, žlica kreme, jagode, krema, kakav)
Navadni tiramisu (krema, plast zdrobljenih piškotkov, krema, kakav)
PANACOTA
RAZNI PUDINGI (jaz jih naredim za kakšno otroško zabavo in po vrhu posipam M&M bonbone pa obvezno uporabim majhne pisane šalčke, ki jih imata za igro.

Mmmmm paštetka, ne mi delat skomin! user posted image Ja, take zadeve so dobre. user posted image
cimi, poguglaj malo po kulinariki ali po okusno je (še več strani obstaja), dobiš recepte za take sladice.

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

clock-img

12.06.2012, 16:34

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Jaz sem ga na zadnjem pikniku naredila in je super izpadlo. Kupila sem spekulas piškote (so aromatični) in jih zdrobila. Stepla smetano (rastlinsko, da ni bilo treba sladkorja), dodala maskarpone in vanilijevo aromo. Jagode pa sem pokuhala s sladkorjem in zmiksala. Potem pa sem delala plasti. Na drugo plast piškotov sem pa dala sveže maline. Pa še eno na vrh.

Priporočam ti, da smetano oz kremo daš v vrečko, odrežeš kot in s tem špricaš v kozarce. Tako so kozarci čisti, če boš dajala z žlico in imela zelo ozke kozarce, bo vse razpackano in ne bodo lepe plasti videneuser posted image

Namesto piškotov lahko tudi daš pečen biskvit, lahko nadrobiš, lahko pa v kosih- samo pol je bolje v kako večjo skledo dat- kot kak akvarij za zlato ribicouser posted image

clock-img

12.06.2012, 16:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

12.06.2012, 16:49

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Paštetka, a ni pol čokolada pretrda za zajemat? kako cirka potem to konzumiraš?

clock-img

12.06.2012, 16:57

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Nisem delala po tem receptu. Samo sliko sem si vzela za vzorec user posted image user posted image oz. idejo.
Najprej sem raztopila temno čokolado za kuhanje, sproti dodajala panacoto (tisto, ki se kupi v tetrapaku od Meggleja in se samo pogreje) in stalno mešala nekje na 30 stopinj.
Potem sem nalila v kozarce in zdaj čakam, da se strdi, da potem še naredim belo plast panacote.
Kakšen bo okus bom poročala. Malo sem jo sicer že obliznila, kar je teklo iz kozarca in je čudovit okus.

clock-img

12.06.2012, 17:00

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

clock-img

12.06.2012, 17:04

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ahaaaa, da bi bila temna čokolada v bistvu čokoladna pannacotta? yesss, I can see that happening.. thanks user posted image

clock-img

12.06.2012, 17:19

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

iiiiiii
user posted image

cimi, jaz sem delala tole 14 dni nazaj (bananine kremne kupe)
user posted image

clock-img

12.06.2012, 17:25

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Ja črna je čokoladna panacota. Zdaj razmišljam, da sem prav naredila, da sem dala najprej čokolado, da se bo verjetno prej strdila in ko vlijem gor belo panacoto, da se ne zmeša. user posted image

clock-img

13.06.2012, 10:03

clock-img

cimi

pencil-img

207

Punce hvala, hvala za nasvete!! Tiramisu sigurno naredim, pa še kej sadnega, in puding z bonbončki za otrokeuser posted image
Mateyka mi lahko zaupaš recept za bananine kremne kupe

clock-img

13.06.2012, 11:07

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

3 zrele banane
1 deci jogurta
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlica vanilijevega sladkorja (s pravo vanilijo, ne aromo)
1 sladka smetana
5-6 digestiv piškotov
5- 6 albert keksov
temni in mlečni čokoladni posip v koščkih (solzice)
sladki kakav

Zmiksamo banane, jogurt in sladkor v prahu. Stepemo sladko smetano z vanilijevim sladkorjem. Zmeljemo albert kekse in zdrobimo digestiv piškote na male koščke, vsake posebej.

Plasti:
- damo žlico sladke smetane na dno in potresemo z digestiv koščki
- zmešamo sladko smetano in bananino mešanico v kremo in jo dodamo v plasti 2-3 cm
- potresemo s koščki temne čokolade
- zmešamo albert kekse s preostalo kremo in položimo nove plasti v kozarce
- potresemo s kakavom in mlečnim čokoladnimi koščki

Kozarce damo v zmrzovalnik za eno uro, nato postrežemo ali shranimo v hladilniku do uporabe.

clock-img

13.06.2012, 11:19

clock-img

cimi

pencil-img

207

hvala Mateykauser posted image

clock-img

14.06.2012, 09:04

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Nisem delala po tem receptu. Samo sliko sem si vzela za vzorec user posted image user posted image oz. idejo.
Najprej sem raztopila temno čokolado za kuhanje, sproti dodajala panacoto (tisto, ki se kupi v tetrapaku od Meggleja in se samo pogreje) in stalno mešala nekje na 30 stopinj.
Potem sem nalila v kozarce in zdaj čakam, da se strdi, da potem še naredim belo plast panacote.
Kakšen bo okus bom poročala. Malo sem jo sicer že obliznila, kar je teklo iz kozarca in je čudovit okus.

samo poročam, da je sladica super odlična user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem