writing-img

peka z 1,5 letnikom

  
clock-img

21.11.2012, 09:14

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

ker vas je veliko, ki imate majhne otroke in z njimi tudi uspešno pečete, me zanimajo recepti za piškote/peciva, ki jih lahko (pa brez prevelike škode za kuhinjo oz trebušček, če jih prehitro proba) delam skupaj z 1,5 letnim navihančkom.

naj dodam, da nisem neka velika mojstrica za piškote in oblikovalsko nisem preveč spretna, a bi rada poskusila. dalo mi je misliti tisto prepričanje (mislim da od uporabnice Blaža), da otrok take trenutke zelo potrebuje, ker se z njim strinjam. rada bi mu to omogočila, a nimam neke preproste ideje, kako začeti.

vesela bom, če boste svoje izkušnje delile z mano. lp.

_____________________________

Pričakala sva! :)

clock-img

21.11.2012, 09:48

clock-img

razglednica

pencil-img

252

z mojouser posted image , sem delala rogljičke kokosove, orehove, ali pa navadni keksi (čajni) premazani z nutello in povaljani v kokos, ona jih pač namaka v mleko in malo mažeuser posted image , delam pa tudi z njo slano testo in imamo modelčke ter posušimo v pečici, za božič bomo pa z njimi okrasili smrekico ki bo 2,00 m velikauser posted image

.....da opozorim mi to delamo v dnevni sobi,...in potem imam kar precej za čistitiuser posted image

clock-img

21.11.2012, 09:53

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

http://www.kulinarika.net/recepti/4377/sladice/preprosti-keksi/

tole testo pa modelčke v roke in bo uživancija

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

22.11.2012, 16:46

clock-img

komarka

pencil-img

462

Hojla!

Moje kuharske in pekovske izkušnjae z otroki so, da jih pri teh eltih zanimajo bolj posamezni koraki ki bi jih ponavljalai v nedogled ne pa cel proces in še najman rezultat na koncu.

Tako da sem jaz svojima dvema pustila, da sta z žlico presipavala mokov posodo na tehtnici, da sta rpilivala tekočine (s tem da toliko star bo zlil vse akr je v vrtčku ali kozarčku, ne zna naliti "malo"), pa počasi smo azečli treti jajca in dod rugega leta sta oba znala streti ajjce, ne da bi šlo po tleh in skoraj brez lupin v jajcu... pomaga dokler mu ej všeč, potem moraš dokončat sama... in ga ponovno vključiš v pospravljanje...8pri nas sta oba oboževala umivanje kuhinjske mize s peno in potem še stole in včasih še tal odvisno do vneme)...

js sem rada delala karkoli je bilo zelo enostavno in se skoraj ne mroe skazit oz lahko vedno popraviš (tako da dodaš še malo moke ali tekočine...) npr. čokoladne kroglice (tisto s keksi in kakavom), ker ni surovega testa.

ali ap listanto testo v roli (da ga ni treba valjat) razrežeš z modelški in namažeš z marmelado ali ap psouješ s semeni in spečeš...

drugače pa ko sme delala kruh je lahko dobil svojo kepico in jo potem zraven spekel... ko smo delali pico sta pomagala zlagat salamo, stresta sir... potem bolj proti 2,5 letom sta začela tudi lupit z lupilcem in sta lupila jabolka za štrudl...

Pa veselo packanje v kuhinji! aja in en pzabi na otroške rpedpasnike..to je obvezen del zabave :-)


clock-img

22.11.2012, 16:56

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

men je zakon tele ježke s tamalo delat (pa še kekse lahko pomaga tret in kakav preseje, potem kroglce valja v kokosu..)
http://www.kulinarika.net/recepti/11152/sladice/jezki/

glazuro zamenjaš z valjanjem v kokosu (je bolj zabavno za male) in rum pač spuštiš, so isto dobri user posted image jaz maso dam v zmrzovalnik za 15-20 min, da se lažje oblikuje. če ti je too much pocast, lahko kroglice ti delaš, on/a jih pa valja v kokosu..

clock-img

22.11.2012, 16:59

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

aja, pa kakršnekoli kekse kjer razvaljaš testo in se igrajo z rezanjem z modelčki - sam je res, da tega glih ne smejo kr takoj pojest..

hmm, razen če bi spekel tanek biskvit in bi potem tega z modelčki rezal (kot se reže lunce)
http://www.kulinarika.net/recepti/9596/sladice/lunice/

clock-img

22.11.2012, 17:10

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Mateyka, tile ježki me matrajo, samo margarina mi je user posted image . Kaj maslo, ne bi šlouser posted image

clock-img

22.11.2012, 19:46

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Mateyka, tile ježki me matrajo, samo margarina mi je user posted image . Kaj maslo, ne bi šlouser posted image



seveda, jaz dam maslo, hehe user posted image

clock-img

22.11.2012, 21:10

clock-img

bubu_bibi

pencil-img

611

hvala, na ježke sploh pomislila nisem... user posted image

pa tudi sicer hvala za druge nasvete... user posted image se še priporočam za kakšen lahek recept (in oblikovalsko nezahteven).

_____________________________

Pričakala sva! :)

clock-img

22.11.2012, 21:56

clock-img

malaMravljica

pencil-img

4314

Mateyka, delas te jezke z rumom ali das kaksno drugo tekocino notri. Saj men bi bili z rumom fini, sam mali ne vem, ker niti ne izpari alkohol ven.
So pa tako lepi, da jih bomo zihr delali.

clock-img

23.11.2012, 07:03

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Ježke se da naredit tudi brez masla. Jaz sem zdaj že parkrat naredila take bolj "zdrave", lahko se oblikujejo tudi v truffle in stojijo zelo dolgo v hladilniku

Narediš pa jih iz suhega sadja (dateljni, marelice, brusnice), mletih oreškov- ali piškotov, pravega kakava in žlica medu. Suho sadje veže skup in še sladko je.

Drugače pa kuhaj in peči z otrokom kar ti srce poželi, ampak mirne živce boš mogla ti ohranit. Jaz sem z njim delala vse od peke kruha, do piškotov... Ne glej toliko, kaj je prijazno za trebušček... ga je treba naučit, da se ne da v usta, in četudi poliže, mu ne bo nič. Samo meni so vedno šli lasje pokonci, ko ni delal tak kot sem jaz hotelauser posted image user posted image , sem picajzel v kuhinji... ampak druge ni, kot stisnit zobe in očiuser posted image in potem namesto 1 minute čistiš 30minut. In eni piškoti so že pečeni, drugi so predebeli in zato suroviuser posted image , noben piškot sploh nima oblike, pa kaka žemljica je bila preveč zabita, ker je rabil dat več mokeuser posted image , pa testo za piškote je že prej ratalo pocas_to, preden je zmogel razvaljat in še takrat je razvaljal tako, da me je srce bolelouser posted image ... ampak uživa v kuhinji in še zdaj mi vsaj 1x na teden reče, mama greva pečt cupcakes ali torto ali palačinke.... ima celo 2 svoji kuhinji (četudi je fant) in skoraj vsak dan kuha ali zunaj ali not.
Palačinke maže sam, takrat moram tudi mižatuser posted image Včasih si prav želim, da ga ne bi uvedla v touser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.11.2012 7:15:14 >

clock-img

23.11.2012, 10:34

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Mateyka, delas te jezke z rumom ali das kaksno drugo tekocino notri. Saj men bi bili z rumom fini, sam mali ne vem, ker niti ne izpari alkohol ven.
So pa tako lepi, da jih bomo zihr delali.



jaz dam mal mleka in rumove esence, ko delam s tamalo..

clock-img

23.11.2012, 10:42

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Ježke se da naredit tudi brez masla. Jaz sem zdaj že parkrat naredila take bolj "zdrave", lahko se oblikujejo tudi v truffle in stojijo zelo dolgo v hladilniku

Narediš pa jih iz suhega sadja (dateljni, marelice, brusnice), mletih oreškov- ali piškotov, pravega kakava in žlica medu. Suho sadje veže skup in še sladko je.



no ja, recimo bobu bob - to pol niso ježki, ne? user posted image
da ne govorim, da jih naša ne bi niti povohala glede na to, da ni dovolj čokoladno in da je kreno trdo sadje not user posted image (suhega ne mara) user posted image

clock-img

23.11.2012, 10:52

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2
Ježke se da naredit tudi brez masla. Jaz sem zdaj že parkrat naredila take bolj "zdrave", lahko se oblikujejo tudi v truffle in stojijo zelo dolgo v hladilniku

Narediš pa jih iz suhega sadja (dateljni, marelice, brusnice), mletih oreškov- ali piškotov, pravega kakava in žlica medu. Suho sadje veže skup in še sladko je.



no ja, recimo bobu bob - to pol niso ježki, ne? user posted image
da ne govorim, da jih naša ne bi niti povohala glede na to, da ni dovolj čokoladno in da je kreno trdo sadje not user posted image (suhega ne mara) user posted image



ne boš verjela, ampak zgledajo bolj čokoladni kot pa tile na sliki. so čist rjavi, čokoladasti (kakav) in sadja se praktično ne čuti, ker daš res minimalno not. In ni trdo sadje not, ker zmelješ z multipraktikom, ni niti koščka čutit. http://www.lovefoodeat.com/date-cocoa-raw-truffles/ pa več daš kakva ali čokolade v prahu, bolj čokoladasto je še, sadja pa tudi lahko daš po okusuuser posted image sem samo dal alt_ernativo, kaj lahko namesto masla daš.

Ampak ok, tvoja itak nič ne povoha sploh, tak da sem zapisala za tiste, ki niso tolk izbirčniuser posted image al ko ne smejo masla-margarine

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.11.2012 11:00:05 >

clock-img

23.11.2012, 11:19

clock-img

CUKRČEK

pencil-img

4802

Hope 2....he he, kot bi nas doma gledali. Samo sem se sprijaznila, d a pač uživajo v packanju. En del testa dam njim in potem na mizi packajo svoje piškote. Jaz pa svoje na pultu. In potem pečene razdelim v dve posodi...v eno ta lepše in v drugo njihove, ki jih tud takoj skonzumirajouser posted image Glede umazanije pa ne bi zgubljala besed....moka povsod, kamor pogledaš. A j e b i ga , važno da uživajo. Jaz pa že potem zvečer živce hladim, ko gredo spat.


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 23.11.2012 11:21:19 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

clock-img

23.11.2012, 11:25

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

ja kokr že zgleda (men je bolj truffle), dejstvo je da je to sadna kroglica. hej, jaz bi jo ziher pojedla, men je čist okusno kar predlagaš user posted image
sam ne vem če bom to lahko tukaj izvedla.. vsa ta suha sadja majo to žvepleno kislino gor (ki btw ni ravno zdrava) in to men ne sede..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.11.2012 11:26:06 >

clock-img

23.11.2012, 11:35

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

dateljni nimajo žvepla, praktično nobeni, ker ne rabijo. No vsaj pr nas ni žvepla- direkt iz drevesauser posted image Marelice pa tudi dobiš brez- so že rjave, ne rabiš tolk kakavauser posted image . Je pa tak da jaz npr dam le kakih 5 marelic in 5 dateljnov in več madljev ali piškotov kot v receptu, tak da spet ni nek bav, bav veliko žvepla, veliko sadja.... pride pa kar nekaj kroglic ven

Je pa zanimivo, ker mi sploh nismo ljubitelji dateljnov, ampak zaradi take male količine sploh ne pride do okusa, gre res bolj za vezavouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.11.2012 11:37:27 >

clock-img

23.11.2012, 12:11

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

moram pogledat kako sploh je stanje s suhim sadjem tle v trgovini, majo včasih čuden okus tlele, nikol ne veš.. (sploh je jejo jetrc pa kalamarov - wth? user posted image )

ej, ti verjamem; jaz tud nisem "datljevc", so pa naše kuharce v vrtcu v sloveniji delale tako noro dobro pecivo iz fig in datljev da sem mogla vprašat kaj je to zaeno zanimivo pecivo, pa skor na rit padla ko so povedale kjer sadje je not. tko da ja - datlji znajo presenetiti user posted image

clock-img

23.11.2012, 12:15

clock-img

mini86

pencil-img

6050

a bi lahko za tele ježke uporabila rečmo baby kekse-so mi ostali od nazadnje ko sem delala tiramisu

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

23.11.2012, 12:43

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

mini, baby keksi so fuuul sladki - imo skor presladki. če bi dala samo temen grenek kakav (brez čokolade v prahu), probi to.. pa recimo še mal kokosove moke v maso dodat.. po moje moraš vmes testirat in probavat, da ne boš na koncu preveč presenečena user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 23.11.2012 12:44:13 >

clock-img

23.11.2012, 13:44

clock-img

mini86

pencil-img

6050

sm šla pa kr po alberte da bo zihruser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

clock-img

23.11.2012, 15:09

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Sem naredila te ježke. Z margarino. Naredila sem čokoladne in kokosove.
KATASTROFA. Jaz ne vem kako lahko to folk je. user posted image . Pa ko berem, tam na forumu, kako so dobri.... user posted image

Vse kar je dobrega na njih je, da dobro zgledajo. user posted image . Moj je rekel, da so kot če bi blato sladko jedel. user posted image

Sem pa za smrček uporabila majhne M&M bonbone, oči sem pa kar s sladkornim svinčnikom narisala.

Naslednjič bom namesto margarine dala nutelo. user posted image


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.11.2012 15:17:02 >

clock-img

23.11.2012, 15:16

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Sem zadnjič delala čokoladne mufine z belo sredico iz kokosa in bele linolade. Pa so bili zakon. In zato razmišljam, da bi nutela in zdrobljenipiškoti tudi morali dati pravo kompaktno maso za ježke. Ker kar mi je belih kroglic ostalo sem jih samo še povaljala v kokosu, porinla noter narezane mandlje in so bile super.

clock-img

23.11.2012, 15:20

clock-img

mini86

pencil-img

6050

pol bom pa js rajš delala po receptu za rumove te ježke..bodo vsaj ziher dobr

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem