cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

piščančji gyros in tatziki omaka

clock-img

14.05.2008, 19:53

clock-img

goa

pencil-img

225

prosila bi recept za to. Ker mi je ful dobro in se ne znam spraviti zraven da bi naredila tak dobro kot mora biti.

Vedno lahko dosežeš vse kar si želiš, samo vztrajati je treba.

clock-img

14.05.2008, 22:49

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

14.05.2008, 23:23

clock-img

Jessy

pencil-img

6727

1 večjo kumaro olupi in naribaj na najtanjšem ribežnu, kjer nastanejo tanki črvi (kot ribana kaša). Pusti, da kumare oddajo vodo (lahko jih malce soliš), nato jih dobro ožemi. Dodaj jim 1 lonček kisle smetane in 1 lonček navadnega trdega jogurta, posoli, popraj in dodaj 1 manjši strt strok česna.

Gyros je pa cela umetnost že v pečenju. Sama ga nisem delala, zato tudi ne bi s tem pametovala. A na kulinariko si kaj pogledala? Tam zna biti kak recept.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

clock-img

15.05.2008, 00:33

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Hmm,

kolikor sem videla kolegico iz Grčije, je uporabila na eno kumaro (drobno naribano) precej kisle smetane in precej jogurta, česna pa le za vzorec. In dodajo kanček olivnega olja na vse skupaj user posted image

clock-img

15.05.2008, 07:41

clock-img

muki1

pencil-img

7193

Jaz ga pa kupim v Lidlu. Je njami user posted image .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

clock-img

15.05.2008, 20:07

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

muki, tist je res odličen user posted image
moj recept: naribaš kumaro, nasoliš in pustiš da spusti vodo. Vzameš ego jogurt, ga odcediš skozi tetra plenico (gosto cunjo) da rata gost (voda odteče). Zmešaš s pol lončka kisle smetane. dodaš kumaram, potem pa začiniš s koprom in strokom česna (jaz ponavadi rajši skledo namažem z njim, ker ga ne maram preveč), soljo po potrebi in malenkostjo popra. Čez pa par kapljic zelo kvalitetnega olivnega olja.
če bo katera šla v grčijo, naj kupi prav mešanico za tzatziki (mešanico začimb), ker tisto res naredi pravi tzatziki. Samo ne morem ugotoviti, kaj je notri poleg česna in kopra...
Gyros je pa (kolikor sem sama vidla) nekaj podobnega kebabu, tako da je doma to težko naredit...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

16.05.2008, 09:15

clock-img

kokoska007

pencil-img

238

grški gyros in turški kebab je ena in isto. za pripravo potrebuješ stojalo in infra pečico.

približek narediš ravno obratno kot original: čisto čisto tanko narežeš meso (majhne koščke, tanke, da se skoznje vidi, najlažje rešež zelo ohlajeno meso), začiniš (prodajajo tudi gyros mešanico), jaz dodam še limonin sok (da je meso zlato zapečeno). vržeš v zelo vročo ponev in je kmalu nared. če je prebledo jaz dodam malo sojine omake.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem