writing-img

plača zadnjih 12 mesecev pred nastop.porod-osnova?

clock-img

01.03.2005, 20:57

clock-img

cat

pencil-img

196

Pozdravljene punce, mene pa nekaj zanima.
Ali se pri oddaji obrazca na CSD, iz katerga je razvidna tvoja plača (od katere so bili seveda obračunani prisp.za porodniško)zadnjih 12 mesecev lahko upošteva še trinajsta plača?
S tem sem mislila, da bi mi v zadnji mesec pred oddajo vloge za porodniško, delodajalec obračunal še plačo za naslednji mesec, in bi tako imela v zadnje mesecu na obrazcu za porodniško v bistvu dve plači.
Ali to lahko naredimo? Načeloma mislim, da s tem ni nič narobe, če mi gre delodajalec tako na roko in za zadnji mesec prej izplača plačo. Sej itak odvede prispevke.
Kaj pa ve mislite? Ima katera izkušnje s tem?
:muca:&:duda:(20t)

clock-img

02.03.2005, 09:20

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Naj ti za zadnji mesec izplača 1 višjo plačo, to gre, pri trinajsti (2 plači) pa komplicirajo. Mojemu so jo za očetovski dopust sicer priznali, ampak smo se moral ornk skregat.

LP

clock-img

02.03.2005, 11:12

clock-img

Udb

pencil-img

5380

Se bom kar zraven prislinila! ;) A katera ve, kako je z nadurami - a gredo v osnovo za porodniško?

clock-img

02.03.2005, 13:29

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Do 20 nadur mesečno, kolikor jih dovoljuje zakon. Plus vsi dodatki od katerih so bili plačani prispevki za starševsko varstvo.

LP

clock-img

02.03.2005, 13:34

clock-img

cat

pencil-img

196

Hvala za odgovore, pa še nekaj me zanima.
Če imam PDP 21.7.2005, do katerega meseca se mi upoštevajo osebni prejemki? Ali glede na izpalačilo ali glede na obračun( aprila dobimo plačo za marec-kateri mesec se upošteva v obračun porodniške-ali se gleda po datumu izplačila ali po datumu, na katerega se obračun nanaša, torej za nazaj).
Sej vem, da sem mal zakomplicirala, pa vseeno...

clock-img

02.03.2005, 17:43

clock-img

Tasika

pencil-img

635

Če boš prvič obiskala CSOD junija, bo to mesec oddaje vloge. Upoštevajo se prejemki do meseca pred oddajo vloge, torej je zadnja plača za maj. Ob pogoju da bo do takrat ko ti bodo v službi izpolnjevali papirje plača že obračunana. Skrajni rok za dopolnitev vloge je 30 dni pred PDP, torej 21.6. Vlogo za paket oz. denar pa oddaj že na začetku meseca, jaz sem jo izpolnila pri prvem obisku centra.

LP

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem