writing-img

podpis očetovstva

clock-img

23.05.2006, 21:27

clock-img

Alisa

pencil-img

1808

Zanima me ali lahko in kje lahko uredim papirje glede podpisa očetovstva. Ali se to rihta na Centru za socialno delo ali na matičnem uradu.
Bliža se PDP in bi rada čim več teh papirjev uredila pred rojstvom otroka seveda tisto kar se da. Pa še to kje zrihtam kartico Zrdavstvenega zavarovanja za otroka, glede na to da jo čakaš najmaj 4 tedne, prvi pregled pri zdravniku pa imamo tudi 4 teden po rojstvu. Z fantom pa nisva poročena in zudi nimava stalnega prebivališča, ampak živiva v najemniškem stanovanju.
Punce upam, da nisem preveč zakomplicirala.
Pa hvala vsem za odgovore.

clock-img

23.05.2006, 21:41

clock-img

ona

pencil-img

3685

očetovstvo lahko urediš na matičnem uradu pred porodom!Samo menda ti morajo dat prej na socialnem en papir,tako da najbolje da vprašaš na CSD.Jaz sem si zrihtala očetovstvo pred rojstvom in ni bilo problema.Gresta pa oba na matični urad in ne pozabita osebni dokument!
Ko se otrok rodi pa greš na ZZZS z rojstnim listom in ti tam naredijo zdravstveno.Dokler pa čakaš zdravstveno,ti dajo eno potrdilo,ki je glih tako veljavno,tako da ni panike!
Kje in kako pa vidva živita pa ni pomembno glede teh papirjev,glavno,da imata nekje stalno prebivališče!
upam,da sem ti kaj pomagala!

clock-img

23.05.2006, 21:42

clock-img

ona

pencil-img

3685

Aja,miva tudi nisva poročena,če se bojiš,da bi kaj komplicirali glede papirjev!

clock-img

24.05.2006, 09:04

clock-img

Splet.Ka

pencil-img

1315

Očetovstvo se da urediti pred porodom tudi na večini CSD. Najbolje, da pokličeš. Pri nas morata samo oba v eno pisarno (če gre samo oče, mu ne bodo pustili podpisat). Osebne dokumente seveda morata imeti zraven.

Lahko pa to naredita tudi pri matičarju, kot je napisala ona.

Srečno!

clock-img

24.05.2006, 11:00

clock-img

Nomika*

pencil-img

24

Midva sva očetovstvo uredila na CSD, za zdravstveno zavarovanje pa moraš v službo od starša, po katerem bo otrok zavarovan poslati kopijo rojstnega lista, najprej dobiš potrdilo po pošti, nato pa še kartico. Otroku najprej velja zdravstveno zavarovanje po tebi, dokler ne dobi svoje kartice.

l.p.

clock-img

24.05.2006, 11:26

clock-img

Alisa

pencil-img

1808

Punce hvala vam za pomoč, greva v pon. zrihtat na CSD.
Pozdravček

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem