včasih imaš pa pri nekaterih res občutek , da so komaj iz jame prilezli...pa še takrat dvomim, da so se moški do nosečih žensk tako ogabno vedli..
Mislim, da so bili v jamah veliko bolj humani - med drugim so imele prve kulture matriarhat in boginje so bile navadno noseče... tako da to že veliko pove o njihovem odnosu do

. Čaščenje moškega je prišlo kasneje in doživelo pravi razcvet v srednjem veku, ravno naravno pa to ni - moški so v naravi ipak bolj potrošna roba kot ženske in otroci - zato tudi več tvegajo, to imajo v genih, da si več upajo, ženske pa smo bolj previdne, ker pač imamo v genih, da skrbimo za otroke, da se nam torej ne sme nič zgodit, sicer tudi oni naskrajo.
Tudi če pogledam na splošno okoli, se mi zdi, da je normalno to, da so moški (tudi tujci), prijazni do nosečk. Do mene so vedno bili - vsi se vedejo, kot da si jim všeč (ko se ti pač vidi). Mislim, da je to pač zato, ker smo socialne živali, kjer se pač vsi trudimo za nadaljevanje vrste, zato otroke čuvamo in zato nosečke čuvamo. Vsi. To je po moje naravno za socialne živali. In to, da smo to izgubili oz. da se to umika enim kulturnim navadam, ki so bolj ali manj etične, je po moje korak nazaj.
Mogoče res sodim po sebi, vendar se mi zdi, da je ta nagon, da pomagaš mami ali nosečnici ena zelo zakoreninjena zadeva in da ni racionalen. zato toliko manj razumem, da so nekateri do teh skupin tako kruti - nikakor mi ne gre v glavo, ker meni se ne zdi, da bi se za to sama odločila, ampak da to enostavno tako je, da je treba otroke in nosečke čuvat, pika.