writing-img

pojasnilo glede pomoči

clock-img

29.07.2013, 18:26

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Zanima me kakšna je razlika v višini med izredno denarno pomočjo na centru in občinsko denarno pomočjo, ki ti jo nudijo v izrednih situacijah v enkratnem znesku? Na spletni strani naše občine ni nikjer omenjen znesek.
Zanima me kaj se mi bolj splača izkoristit, ker smo trenutno res v slabi situaciji.
hvala

clock-img

29.07.2013, 18:34

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Nekatere občine ne dajo posebej pomoči, ampak jo vključijo v Izredno od Centra. Višina Izredne je na CSD določena glede na člane, je najvišja možna vsota (npr 500 eur za 3 člansko družino), pri občinah je verjetno različno in odvisno od sredstev.
Pri CSD moraš izredno v 30 dneh porabiti in v 45 dokazati porabo z računi, pri občinski, kolikor je meni znano, to ni treba. Moja izkušnja z MB občino in MB csd je, da je izredna od Centra dosti večja, Mb pa je to leto nekaj denarja namenil socialno šibkim in je znesek manjši.
Izredno na CSD lahko uveljaviš 2x na leto, za občine ne vem oz. verjetno spet odvisno, koliko sredstev imajo.

clock-img

29.07.2013, 18:35

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Probaj na obe strani. Mogoče od obeh dobiš, če je situacija tako slaba.

clock-img

29.07.2013, 18:36

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

aja, tudi Karitas plačuje nekatere položnice 1x na leto. Probaj še tam.

clock-img

29.07.2013, 18:39

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Najlepša hvala, se bom jutri oglasila na csd-ju.

clock-img

29.07.2013, 18:43

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Prosim user posted image

clock-img

29.07.2013, 19:27

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Še nekaj, mi lahko kdo prosim razloži tole tabelo, glede denarne soc. pomoči? Smo 3-članska družina.
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/sociala/denarna_socialna_pomoc/

clock-img

29.07.2013, 19:27

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Lahko dobim samo razliko in ne celo.

clock-img

29.07.2013, 20:30

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

Višina dsp se določi za vas tri (npr. 2 odrasla + en otrok je znesek ??). Nato se pa od tega odšteje (še letos) celoten otroški dodatek, in kakšni prihranki, premoženje,.. polno tega imajo. Jaz ti sploh ne znam izračunat, koliko bi dobila.
Ampak to zdaj gledaš za redno soc. pomoč. Pri izredni se ne gleda od in premoženje, kolikor vem.

clock-img

01.08.2013, 11:26

clock-img

AnaLJ

pencil-img

21

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa
Na spletni strani naše občine ni nikjer omenjen znesek.

MOL (Mestna Občina Ljubljana) dodeli maksimalno 190€ na družino.

Zanima me kaj se mi bolj splača izkoristit, ker smo trenutno res v slabi situaciji.

V kolikor ustrezate kriterijem, lahko prejmete oboje.

IZVIRNO SPOROČILO: Lulu
Izredno na CSD lahko uveljaviš 2x na leto, za občine ne vem oz. verjetno spet odvisno, koliko sredstev imajo.

IDSP lahko dobiš vsak mesec, občinsko IDSP pa 1x letno.

clock-img

01.08.2013, 14:26

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Hvala za odgovore, sem bla na CSD-ju in rešila vse.

clock-img

01.08.2013, 15:19

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: AnaLJ

IDSP lahko dobiš vsak mesec, občinsko IDSP pa 1x letno.

Čestitam, da ti je uspelo kar hitro vse rešit user posted image

Še komentar na zgornji citat.
Spet odvisno od občine ali je 1x ali večkrat. In seveda tudi od družine/posameznika, ki pomoč rabi.

clock-img

01.08.2013, 15:40

clock-img

mala zirafa

pencil-img

2483

Kaj pa spada pod dokazila porabe oz. predvidevam da so to položnice hrana itd..?
Napisala sem da rabim za osnovne življ. potrebščine in osnovna živila, obutev obleko.Bencina nisem omenila.mislite da bi ga upoštevali, kot strošek?žal se nisem takrat spomnila nanj.

clock-img

01.08.2013, 16:02

clock-img

LuLu

pencil-img

8910

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Kaj pa spada pod dokazila porabe oz. predvidevam da so to položnice hrana itd..?
Napisala sem da rabim za osnovne življ. potrebščine in osnovna živila, obutev obleko.Bencina nisem omenila.mislite da bi ga upoštevali, kot strošek?žal se nisem takrat spomnila nanj.

Dokazila porabe so plačane položnice, računi iz trgovine. Moraš pa dokazovati za to, za kar so ti odobrili. Če imaš to, kar si napisala, pač frizer, bencin, novi tv,... ne pridejo v poštev.
Je zelo odvisno od CSD-jev in tudi od soc. delavk, kako so haklik za ta dokazila. Ene ne odstopajo za milimeter od dogovorjenega.
Na bencin pozabi. Nikjer, nikoli ni bencin življensko potreben, da bi ti odobrili izredno pomoč. In še dobro, da ga nisi omenila user posted image
Dokazila... bodi previdna, pošlji jih v 45 dneh in izredno porabi v 30 dneh. Karkoli od tega prekoračiš, ti izredno zablokirajo za 14 mesecev.
In še na to pazi. Porabi VES denar, ki so ti ga nakazali. Boljše je iti kak euro več, kot pa manj. V primeru, da ne porabiš vsega oz. ne dokažeš namenske porabe sredstev, MORAŠ ostanek vrniti, nakazati na njihov račun.
Danes vse to vodi računalnik, in ko vnese zneske, rač. ne odstopa, z njim se ne moreš pogajat user posted image
Tudi zaradi tega ti zablokirajo za 14 mesecev.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem