writing-img

polenta

clock-img

03.06.2008, 08:56

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Kaj vse se da narediti iz polente? Če se le da, bi kako idejo za finger food, predjed......

clock-img

03.06.2008, 09:46

clock-img

petruska

pencil-img

465

Pečena polenta je super, lahko se da vmes tudi jabolka naribat.
Polento se skuha na mleku, doda se sladkor, malo masla, vmeša se sneg iz beljakov in posebej na koncu vmešaš še rumenjake. Daš v pečico pol mase nato dodaš naribane jabolke po enih 10 minutah in ostalo maso zliješ čez. Pečeš pri 200 stopinjah, končano je ko je polenta lepo zapečena.

clock-img

03.06.2008, 09:54

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Jaz jo poham.

Skuhaš polento in ohladiš, da je trda. Potem jo pa narežem na tanke rezine. Med dve rezini dam rezino sira (lahko tudi salamo), spaniram in ocvrem.

Našemu skoraj enoletniku pa takšno polento narežem na majhne kocke in dma v posodico in jih zoba kot smokije. user posted image

clock-img

03.06.2008, 09:55

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Pozabila še..

Poletno uporabim tudi kkot testo za pico. Skuham polento, zlijem na pekač, razpordim in pustim, da se ohladi. Ko je trda, pa dam gor nadev za pico, le preveč ne obložim. Mmmmmm....

clock-img

03.06.2008, 11:25

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

Polento skuhaš, polovičko zliješ v pomaščen pekač (srnin hrbet), polento preliješ s stopljenim sirom ali več siri (gorgonzola, mozzarela, edamec, ....), preliješ še z ostankom polente in to je to. Počakaš, da se malo strdi (zaradi lažjega rezanja na rezine) in ponudiš kot prilogo... Fino je, če je zraven kaka omaka (pečenka, zrezki,...).

clock-img

03.06.2008, 12:06

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

super, hvala za ideje.

Zvesta a pa ta "kao" pizza nič ne razpade potem, ko jo vzameš v roko, ali jo ješ z vilico in nožemuser posted image

Ideje so še dobrodošleuser posted image

clock-img

03.06.2008, 13:31

clock-img

zvesta

pencil-img

7042

Hope... meni ne razpade... nardim, da je res fajn gosta... Pol pa še ko se v pečici zapeče. Meni ni še nikoli razpadlo, sploh nisem pomislila, da bi lahko.

< Sporočilo je popravil zvesta -- 3.6.2008 13:32:10 >

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem