writing-img

policistični jajčniki

clock-img

14.06.2006, 11:12

clock-img

Anonimen

Lep pozdrav vsem! zanima me kako veš, da imaš policistične jajčnike oz. a ti to lahko ugotovi ginekolog na rutinskem pregledu ali moraš na bolj podrobne raziskave. A so pri policističnih jajčnikih menstruacije redne?
                    user posted image lep pzdrav še naprej

clock-img

14.06.2006, 11:32

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

Ja, policistične jajčnike ti vidi ginekolog z UZ. Vsaj meni je on povedal in nisem imela dodatnih preiskav. Menstruacij ob policističnih jajčnikih običajno nimaš rednih, ker se folikli ne razpočijo, (kar pomeni, da ne prihaja do ovulacije) ampak kopičijo na jajčniku.
No, jaz sem bila najprej na Dabrostonu, da sem sploh dobila menstruacijo, potem pa sem tri cikluse jedla Klomifen in ginekolog mi je rekel, da več ne vidi policističnih jajčnikov, ker je telo očitno odreagiralo na tablete. Zdaj bomo pa videli kako bo naprej.

clock-img

14.06.2006, 11:57

clock-img

Anonimen

zaradi česa pride do policističnih jajčnikov? a so posledica vnetij jajčnikov? a so taki jajčniki prehodni?

clock-img

14.06.2006, 14:17

clock-img

Tia-na

pencil-img

454

Jačniki niso prehodni, prehodni so lahko jajcevodi. :)
To pa običajno preverijo s preiskavo HSG.

clock-img

14.06.2006, 14:34

clock-img

ALJA75

pencil-img

305

...ne vem, če so posledica vnetja, jaz namreč vnetja nisem nikoli imela, meni je ginekolog razložil, da je to posledica kontracepcijskih tablet....

clock-img

14.06.2006, 15:29

clock-img

Anonimen

Pozdravljene!

Sama imam policisticne jajcnike pa imam redne menstruacije in nisem nikoli jedla kontracepcijskih tabletk.
Sedaj skusam zanosit pa sva sele prvi mesec probala in ne vem kaksen je rezultat...se cakava.

Bomo videli !

clock-img

14.06.2006, 17:54

clock-img

dulcinea

pencil-img

4144

Jst mam tud policistične jajčnike. G mi je ugotovila u UZ. Nikoli nisem jedla KT, pač pa mi jih je za izboljšanje predlagala ravno ona. Moje M pa so bile redno redne. Vedno so bile na od 34 - 38 dni. Mogoče je bila kdaj izjema. 

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem