writing-img

pomanjkanje železa

clock-img

03.01.2010, 18:26

clock-img

lucika

pencil-img

2357

Večkrat sem brala o domačih zadevah proti pomanjkanju železa...ker sama ne potrebujem recepta, sem pač sproti pozabila...

sem pa prijateljici hotela povedati metodo, pa se jo spomnim samo napol..ker je ne bi rada ravno zastrupila, prosim, če se katera spomni postopka in je sprobala:
žeblji v jabolko...pol pa sem pozabla, kako dolgo pustiš in kaj od tega poješ:))))

clock-img

03.01.2010, 18:35

clock-img

Anonimen

Ni treba nobenih žebljev dajat v jabolka, veliko železa je v pesinem soku ali v suhih marelicah.

clock-img

03.01.2010, 18:40

clock-img

lucika

pencil-img

2357

mah ja, to je zdaj za one zadnje poiskuse, ko tudi par flaš sirupa nič ne pomaga... pesa in marelice so že bile na vrsti...

clock-img

03.01.2010, 18:54

clock-img

talika81

pencil-img

2233

pol pa naj proba še čaj iz koprive - ima veliko železa. pa če ni vegeterijanka, tu pa tam kako suho meso, veliko zelene zelenjave, tudi oreščkov ...

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

clock-img

03.01.2010, 19:00

clock-img

Tanja55

pencil-img

1381

Lucika, sej bi ti napisala, da se najvec zeleza imajo zeblji sami...ampak se mi ne zdi primerno se hecat, ker ce tvoji prijateljici hrana, obogatena z zelezom, ne pomaga, ji nobeno domace zdravilo ne bo. Lahko si kupi kaksen naraven sirup z dodatki zeleza (v DM-u imajo eno dobro zadevo), drugace pa dovolj mesa, rdece meso pa jetra, pa kot ze napisano sok rdece pese in orescki (jaz jem naceloma orehe in lesnike).

Jaz mam kronicno pomankanje zeleza in samo s prehrano in prehranskimi dodatki si lahko pomagam stanje uravnavat. Ce se spustim v zacaran krog nejescosti mi edino zdravila se lahko pomagajo.

clock-img

03.01.2010, 19:04

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

K železom bogati hrani ali k sirupu železa mora nujno spiti sveže stisnjen pomarančni sok ali pojesti pomarančo, kivo limono. 2 uri pred zaužitjem in 2 uri po zaužitju železa ne sme nobenih mlečnih izdelkov.

Če to ne pomaga in sirupi oz tablete, potem je vse kar rabi zdravniška pomoč. V takem primeru dajo železo v obliki inekcije (ponavadi v rit) ali tudi infuzija.

Tudi jaz sem imela kronično pomanjkanje železa, dokler nisem pristala v bolnici. Takrat sem dobila inekcije v rit in od takrat več nimam hudih problemov, se pa držim prej opisanega nasveta in občasno vzamem kak tablet

Žeblje v jabolkouser posted image se hecateuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.1.2010 19:06:36 >

clock-img

03.01.2010, 20:07

clock-img

pupca

pencil-img

110

meni je  pomagal ENDOVITAL  sirup.dobiš ga v lekarni.je super zadeva.ko sem bila noseča sem imela zelo slabo kri in mi nič ni pomagalo kot ta sirup.

clock-img

03.01.2010, 20:54

clock-img

Laubica

pencil-img

4493

Moj sine je tudi imel non-stop pomanjkanje železa in skozi dobival tisti grozni sirup pa ni bilo boljše pa sem se vsedla k rač. izpisala čisto vsako hrano ki vsebuje vsaj nekaj železa -te hrane je ogromno in sinu 4 mesece kuhala vsak dan samo tako hrano(je res velika izbira,če ješ vse)in izrecno sem se in se še zdaj držala da ne pije več kravjega mleka ker ti ta zmanjša železo za polovico -tako da pije samo kozjega in po 4 m. se je sinu železo popravilo -dr. me je zelo pohvalila in rekla da to malo komu uspe da je tako dosleden in popravi železo z prehrano

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

clock-img

03.01.2010, 22:27

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

04.01.2010, 09:22

clock-img

noranate

pencil-img

2143

Naša tamala si je kri zelo popravila z mesom od žrebička. Je nora na to meso, sploh zrezke v omaki,... Se je celo pediatrinja čudila, kako na hitr se zboljšuje. Pa pesa gre zraven tud, seveda. Čimveč rdečga mesa pravijouser posted image .

clock-img

05.01.2010, 21:40

clock-img

Laubica

pencil-img

4493

Ja konjsko meso je zakon za železo

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem