writing-img

poopldanska obrt ali s.p.

clock-img

26.09.2011, 12:08

clock-img

sakuL

pencil-img

911

Zdravo.

Prosim za pomoč pri izbiri, se ravno ne spoznam na te zadeve, pa vendar. Začela sem "služiti denar" še popoldne. In ker nisem več študent bi odprla s.p. oz. popoldansko obrt.

Zanima me kaj se mi bolj izplača. Ker nebi presegla letnega zneska (nevem koliko je že določen) nebi bila davčni zavezanec.

Tukaj pa me zanima še... če recimo delujem kot nek s.p. preko že odprtega podjetja (kije davčni zavezanec).... ali to ima povezavo ali ne?

npr.
*sem stalno zaposlena,
*popoldne 2x na teden poučujem plavanje, med sezoni delam tudi vikende, in se hodi plavati tudi v tujino....
za ta izplačila bi odprla s.p. oz. popoldansko obrt, kamor bi mi nakazlovali denar (plačo user posted image )
*  v primeru, da delujem preko plavalne zveze slovenija...(me plačujem plavalna zveza). ? mi to kaj spremeni....

Hvala za pomoč.

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

clock-img

26.09.2011, 12:20

clock-img

Angel_Tian

pencil-img

1114

A ne bi tu bila najboljša varianta, če bi ti to plačevali kot honorarno delo?

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

clock-img

26.09.2011, 12:30

clock-img

sakuL

pencil-img

911

ali zveze to lahko "delajo".....?
Ali se ravno tako rabijo kakšni papirji itd...?je to bolj zame, ali za podjejte?

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

clock-img

26.09.2011, 15:08

clock-img

dayya

pencil-img

203

poskusi z dopolnilno dejavnostjo ....

se tudi jaz zanimam za to dejavnost, vendar imam še polno vprašanj na katera si moram poiskati odgovore tako da ti kaj več ne morem svetovati ... naslednji teden grem v akcijo za informacijam ...
ČE PA KATERA KAJ VE pa dobrodošle info.???????????

clock-img

26.09.2011, 20:39

clock-img

Andrejka9386

pencil-img

239

ko beseda teče od popoldanski obrti, bi samo vprašala, če katera ve, če ima lahko nekdo, ki je zaposlen v javni upravi, popoldansko obrt?

clock-img

27.09.2011, 14:11

clock-img

majčica1508

pencil-img

1299

IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

ko beseda teče od popoldanski obrti, bi samo vprašala, če katera ve, če ima lahko nekdo, ki je zaposlen v javni upravi, popoldansko obrt?

Lahko jo imaš....tudi upokojenci jo lahko imajo

clock-img

27.09.2011, 20:39

clock-img

Šarki

pencil-img

3163

IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

lahko, ampak imaš verjetno omejitve. ne smeš delati nič takega kar bi bilo primerljivo tvojem delu v JU, oziroma zaradi česar bi prišla v konflikt interesov. potrebuješ pa še dovoljenje tvojega direktorja. vsaj tako je pri nas

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni