cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

porajanje posteljice

clock-img

29.11.2005, 08:23

clock-img

karin412

pencil-img

747

Mene zanima, ali je katera porodila posteljico na naraven način, ki traja dlje, ne da bi ji dali injekcijo s hormoni?

clock-img

29.11.2005, 08:26

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Men niso nobene injekcije s hormoni dajal user posted image me je pa porajanje postlce ful bol bolel kot sam porod, sploh zato, ker se je ukleščla med maternični vrat in so pol kr vlekle za popkovino tam ven iz mene, namesto da bi počakal da se samo porodiuser posted image . Tudi moja mami je rekla da jo je porajanje posteljice bol bolelo kot sam porod. Tako da jaz nisem nobenih hormonskih injekcij dobila, sej po moje je to bol redkost kot praksa, sej posteljica se porodi z naslednjim popadkom al nekot tako.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

clock-img

29.11.2005, 08:34

clock-img

darjatimci

pencil-img

1828

Ponavadi se sama porodi v mojih treh primerih se je,res pa ene pravijo da jih boli,mene ni.

clock-img

29.11.2005, 08:42

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.11.2005, 08:51

clock-img

Aleksandrin

pencil-img

869

Meni je babica samo malo s prsti pritiskala po trbuhu navzdol in je kar ven padla.

clock-img

29.11.2005, 08:55

clock-img

janjja

pencil-img

1078

Meni niso nič dali, v primerjavi s 12 urnim porodom ki se je končal z vakuumom pa sploh ne vem kdaj je postlca ven padla.

clock-img

29.11.2005, 09:06

clock-img

Maxica

pencil-img

8825

Tudi meni niso dali nikakršne injekcije. Sicer sem pa rodila z EA in tudi v primeru porajanja posteljice me ni nič bolelo. Babica je pritisnila na trebuh in je posteljica sama zdrknila ven.

Sami sončki okrog mene :)

clock-img

29.11.2005, 09:10

clock-img

Anonimen

Meni tudi niso nič dali in se sploh ne spomnim, kdaj je prišla ven posteljica user posted image  Menda takoj za Ano - se spomni mož.

clock-img

29.11.2005, 09:12

clock-img

Anonimen

Jaz sem imela tak hud porod, da porajanje posteljice ni nič bolelo. Pa tudi nič nisem dobila. Babica jo je pa kar ven potegnila.user posted image  

clock-img

29.11.2005, 09:40

clock-img

Grascakinja

pencil-img

2003

Nobene injekcije, porodila se je v naslednjem popadku, meni je bil občutek isti kot takrat, ko si tampon ven povlečem.

clock-img

29.11.2005, 10:00

clock-img

sezam

pencil-img

2188

Jaz tud nisem dobila nobene injekcije. Tud komaj vem kdaj se je porajala.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

clock-img

29.11.2005, 12:00

clock-img

mml

pencil-img

4156

A ste prepričane glede tega, da niste dobile injekcije? Ker večinoma jo dajo takoj, ko se porodijo otročkova ramena...tako da ste lahko to todi spregledale...samo nekako je praksa v slovenskih porodnišnicah, da dajo uterotonike...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

29.11.2005, 12:04

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Nisem dobila nobene injekcije. Izvlecenje posteljice ni nic bolelo. Edino kri je spricnila na vse strani. Sta dve babici kar odskocile, ker je bila kri VSEPOVSOD. Tudi po stenah. user posted image user posted image user posted image

clock-img

29.11.2005, 12:43

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Mene je moj snemal med porodom in se mi še zdaj zdi najbolj smešen prizor, ko sem posteljico porajala. Babica reče: "Zdaj pa še posteljico!", jaz zamežim, čisto malo stisnem in posteljica je zunaj. user posted image

clock-img

29.11.2005, 12:44

clock-img

Dejča

pencil-img

1332

Ne, nobene injekcije.

clock-img

29.11.2005, 12:58

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

Obakrat po porodu (brez injekcije), pa ni trajalo dlje, naslednji popadek po porodu je bil za posteljco.

clock-img

29.11.2005, 14:32

clock-img

karin412

pencil-img

747

Sem kar zadovoljna z odgovori, čeprav bom res vprašala babico v MŠ, zakaj potem enim dajo injekcijo drugim pa ne.

clock-img

29.11.2005, 14:52

clock-img

valči

pencil-img

2344

Drugič se dobro spomnim,da sem dobila injekcijo takoj,ko je bila Lara rojena in sicer zato,ker sestra ni vredu nastavila igle in je ven steklo po roki,pol je pa babica rekla,da naj še eno da.Verjetno pa sem prvič dobila tudi,vendar je prvi porod tako v megliuser posted image ,drugi pa v soncu,takšna razlika je bila.

Porajanje posteljice,mačji kašelj v primerjavi s porodom otrok.Brez bolečin,obakratuser posted image

clock-img

29.11.2005, 16:29

clock-img

kati*

pencil-img

649

pri meni je bilo "naravno" (brez injekcije) ... pravzaprav sploh nisem imela tretje porodne dobe in nobenih popadkov, ker je naš mali korenjak držal popkovnico in je posteljico kar s sabo potegnil user posted image user posted image

lp, K

clock-img

30.11.2005, 08:43

clock-img

ribica.

pencil-img

2165

Mene je pa bolelo, ko mi je babica z roko pritiskala na trebuh, da bi se izločila posteljica. Sem ji kr roko stran tiščala. POtem se je porodila v enem popadku, čeprav mislim, da bi babica lahko tudi malo počakala, če je videla, da me boli, ko mi je tiščala dol trebuh.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem