writing-img

porodniška-dohodnina

clock-img

26.11.2013, 13:08

clock-img

tijati

pencil-img

101

pozdravljene
prosim za pomoč.

jan+febr sem bila prijavljena na zavodu, marca sem se zaposlila pri možu in od marca/polovice 2013 sem na porodniški,

ali dobim od CSD obrazec(koliko so odvajal)..
aaa zmedeno sem napisala...user posted image

lansko leto januarja sem jaz oddala starejšo hči v dohodnino in sem dobila nazaj, sem bila 2012 zaposlena
od 20.aprila pa imamo še enega člana in sem sedaj na porodniški
zanima me ali januarja 2014 oddam jaz oba otroka v vzdrževana člana (kako gledajo to porodniška)

hvala pa se opravičujem za zmedeno/nejasno vprašanje

clock-img

26.11.2013, 16:27

clock-img

petea

pencil-img

5336

ja, od CSD boš nekje v mesecu januarju dobila obvestilo, koliko si prejela porodniške, koliko je bilo odvedene akontacije ... - podobno kot od 'pravih' delodajalcev

to, kdo od staršev bo uveljavljal otroka kot vzdrževana člana, je vajina odločitev, za izračun je praktično vseeno, ali gre za porodniško nadomestilo, plačo ...; za vaš družinski proračun je smiselno, da oba otroka hkrati (čim več mesecev) uveljavlja tisti starš, ki ima višje prihodke;
ali je bolje, da en starš otroka uveljavlja za celo leto ali kako je najbolje deljeno uveljavljati olajšavo za otroke, pa si boš lahko izračunala s konkretnimi podatki januarja, ko bo na spletni strani objavljen informativni izračun

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem