writing-img

porodniška & s.p. s skrajšanim delovnikom

clock-img

29.08.2011, 12:55

clock-img

frutela

pencil-img

6

Pozdravljene,

situacija: pred nekaj meseci sem se bila prisiljena samozaposliti, ker imam majhnega otroka, še izkoriščam pravico do skrajšanega delovnega časa, oz. da mi polovico prispevkov krije CSD, ostalo polovico pa plačujem sama (tudi najnižje).
Ker nisem nikjer naletela na tovrsten konkreten primer, me zanima, če je katera bolj v teh vodah, kakšna bi bila moja (trenutno še) hipotetična višina porodniške. Prispevki skupaj so zdaj pač minimalni... A bi potem bila porodniška enaka minimalni plači ali še nižja?
A se mi vkolikor nam uspe, splača mojo "polovico" prispevkov zvišati, ali ne bi bilo konkretne razlike?

clock-img

29.08.2011, 15:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

29.08.2011, 15:01

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

30.08.2011, 07:13

clock-img

MLADAMAMICA

pencil-img

1040

No jst mam pa še bol zakompliciran primer user posted image  in sicer sem bila pol leta na porodniški, pol leta pa polovični delovni čas + polovica višjih plačanih prispevkov.

Zdej pa si ne znam izračunati porodniške. Mi lahko kera pomaga? Kako se šteje porodniška? glede na to, da sem imela 350eur porodniške, je bistveno manj kot minimalna plača, se šteje to ali minimalna plača?

V naprej se za odgovor zahvaljujem

clock-img

30.08.2011, 08:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

30.08.2011, 09:48

clock-img

frutela

pencil-img

6

Hvala za odgovor! Sem mislila, da gre za bolj komplicirano matematiko.. user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem