writing-img

porodniška mamice študentke

clock-img

19.09.2005, 15:50

clock-img

violonchelo

pencil-img

1

S punco decembra pričakujeva otroka, oba še redno študirava pa naju zanima kakšne so prednosti, in če sploh lahko vzame porodniško njena mama.

Hvala, hvala, hvala!

clock-img

19.09.2005, 15:55

clock-img

želva

pencil-img

1452

Poglej na stran Centra za socialno delo, kjer najdeš vse informacije.

clock-img

19.09.2005, 16:31

clock-img

Abby

pencil-img

617

Ne more. Porodniško lahko koristi mati ali oče otroka, ki se je rodil. Če je mati študentka, mož pa zaposlen, ne more on vzeti porodniške. Lahko se prenese na tretjo os. (npr. babico), če mati umre, in bo za otroka skrbela ta oseba.
Osebno pa sem mnenja, da bi tale dvotedenski dopust moral biti prenosljiv na babico, ker je meni moja mama bila v veliko večjo pomoč. Tako da povsem razumem.

clock-img

19.09.2005, 16:57

clock-img

Anja**

pencil-img

323

Mama porodniske ne more vzet. Upravicena sta do republiske stipendije, starsevsekga dodatka in otroskega dodatka. Ce pa ne delata nic preko studentskega servisa pa mogoce se socialne pomoci.

clock-img

19.09.2005, 21:12

clock-img

Kety

pencil-img

1134

Jaz sem študentka in mamica 1 mesečnega sinčka! Moj mož je zaposlen! Porodniška je sestavljena iz 105 dni porodniške, ki pripada le mami in 260 dni, ki jih lahko koristi tudi oče. Ker sem jaz študentka, mi porodniški dopust ne pripada in tako lahko moj mož začne z dopustom za varstvo in nego (260 dni) 78. dan po rojstvu otroka, poleg tega pa mu pripada še očetovski dopust (15 koledarskih dni). Ne vem pa kako je, če sta oba študenta. Najbolje bo, da se gresta osebno pomenit na pristojni CSD, vama bodo vse razložili. Vsaj meni so!!

Lp Kety

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem