writing-img

postopek za vpis delne lastnine na nepremičnino

clock-img

04.10.2007, 13:44

clock-img

bjost

pencil-img

2

Situacija je sledeča: Fant je dobil parcelo z darilno pogodbo. On je lastnik parcele, se pravi, da je sam vpisan na zemlji. Tudi gradbeno dovoljenje je izdano na njegovo ime. Sedaj na tej parceli gradiva hišo, ki jo financirava oba. Hiša je sedaj pod streho. Kaj je potrebno narediti, da se lahko v zemljiško knjigo vpiše, da sem lastnica hiše v višini 40 %. Živiva v izvenzakonski skupnosti. Ali se v ZK vpisujejo tudi hiše, ali se lastništvo vpiše na parcelo in si potem avtomatsko lastnik hiše na tej parceli? Ali se plača kakšen davek?

clock-img

04.10.2007, 23:40

clock-img

Annny

pencil-img

4837

IZVIRNO SPOROČILO: bjost

Situacija je sledeča: Fant je dobil parcelo z darilno pogodbo. On je lastnik parcele, se pravi, da je sam vpisan na zemlji. Tudi gradbeno dovoljenje je izdano na njegovo ime. Sedaj na tej parceli gradiva hišo, ki jo financirava oba. Hiša je sedaj pod streho. Kaj je potrebno narediti, da se lahko v zemljiško knjigo vpiše, da sem lastnica hiše v višini 40 %. Živiva v izvenzakonski skupnosti. Ali se v ZK vpisujejo tudi hiše, ali se lastništvo vpiše na parcelo in si potem avtomatsko lastnik hiše na tej parceli? Ali se plača kakšen davek?

S fantom bosta zadevo najbolje rešila z delilno pogodbo, ki se sklene v obliki notarskega zapisa (z njo bosta določila, da sta solastnika nepremičnine v dogovorjenem razmerju npr. 40:60).
Glede stroškov v zvezi s to pogodbo bi bilo najbolje, da se pozanimaš pri notarju.

V zemljiški knjigi je vpisano/odmerjeno zemljišče in objekti na njem. Pravno gledano je vsak objekt na zemljišču 'prirast' zemljišča (torej je lastnik zemljišča tudi lastnik na njem postavljenega objekta, razen nekaterih izjem).

Noč

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem