cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

posušene pomaranče

clock-img

21.12.2004, 21:18

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Zdej že prihaja tisto ta pravo božično vzdušje,pa sem se spomnila,da bi posušila pomaranče. Tako v pečici, s klinčki. Vse sem že prebrskala,pa nikjer nisem zasledila postopka.Namen jih imam sušiti v ventilatorski pečici ampak na koliko stopinj :zmeden:. Upam, da mi lahko katera pomaga in da bo v prihodnjih dneh po naši hiši lepo dišalo.

lp
Kepica:)

clock-img

21.12.2004, 21:39

clock-img

SANDY

pencil-img

1769

Lahko jih daš sušiti tudi na radiator ;)

clock-img

21.12.2004, 22:37

clock-img

Anaelisa

pencil-img

127

Več ko bo stopinj v pečici, bolj bodo rezine pomaranče potemnele, kar pa niti ni tako slabo, ravno tako lepo izgleda. Jaz jih narežem precej na tanke rezine, kakšne 3 mm, potem se tudi lažje in hitreje posušijo. Lahko jih pečeš med 50 in 100 stopinjami. Malo eksperimentiraj! Če pa dobro kurite (kar sedaj v tem mrazu zagotovo), jih tako kot ti je predlagala Sandy, lahko posušiš tudi na radiatorju, tako bodo ostale še najbolj svetle!

clock-img

21.12.2004, 22:48

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Hvala obema za nasvet.Sicer me je bolj zanimalo sušenje v pečici,ampak tudi tisti način na radiatorju ni slab.Verjetno še lepše in dlje časa diši,ker se počasi suši.Bom videla,kako bo s časom,ker me čaka še peka potice.Bom pa vsekakor uporabila enega od vajinih nasvetov.

Hvala:)

lp
Kepica

clock-img

21.12.2004, 22:59

clock-img

Anonimen

Ampak tiste pomaranče, ki jo uporabljaš za dišavo in je prepikana s klinčki, se sploh ne suši. Menda narediš malo zarez, malo jo pa prepikaš s klinčki.

clock-img

21.12.2004, 23:30

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Aja:zmeden2: Hm:zmeden: Ma ne morem se spomnit,kje sem to vidla. No,mogoče se jutri še katera oglasi s kakšno idejo,drugač bom pa poskusla mal na radiatorju pa mal v pečici.Nekej bo že uspel.

lp
Kepica

clock-img

22.12.2004, 15:48

clock-img

mala Zala

pencil-img

458

A sušite še kako drugo sadje, npr. kivi? Jaz bom probala. LP!

clock-img

22.12.2004, 16:15

clock-img

kepica

pencil-img

2080

Jaz za enkrat nisem sušila še nobenega drugega sadja,me pa res zanima,kako bo s pomarančami.Upam, da mi bo uspelo in da jih ne bom preveč zažgala:)

clock-img

22.12.2004, 16:21

clock-img

Pinja

pencil-img

354

Če hočeš da ti diši po stanovanju, celo pomarančo našpikaj z klinčki in daj na polico. Za intenzivnejši vonj, pa jo lahko postaviš na radijator.

Sušene pomaranče (rezine) se pa bolj uporabljajo za dekoracijo kakih daril, kar tudi ni slaba ideja!

lp :sloncek:

clock-img

22.12.2004, 20:23

clock-img

kepica

pencil-img

2080

:)mami,ti ga pa pihneš. Na potico kar pridi,te takoj zdele povabim.Jutri enkrat popoldne bo pečena.Ti sporočim.
Pomaranče bom pa zdej dala na radiator.To bodišalo po hiši :)

lp
Kepica

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem