cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

pranje in razkuževanje stekleničk

clock-img

14.07.2006, 14:06

clock-img

petka

pencil-img

503

Imam eno vprašanje: kako ve perete stekleničke - samo s praškom in jih razkužujete le občasno, ali stekleničke razkužujete vsak dan? user posted image

Naš nadebudnež ima 2 meseca, njegove stekleničke pa smo sterilizirali le ob prvi uporabi in potem samo še 2x ali 3x, drugače pa jih peremo kar s Prilom. user posted image  se ne doji, je samo na Aptamilu, tako da so stekleničke zelo veliko v uporabi, pa še samo 2 imamo.

Hvala za nasvete user posted image

clock-img

14.07.2006, 14:10

clock-img

Geja

pencil-img

374

Jaz sem vseskozi uporabljala sterilizator za v mikrovalno pečico. Stekleničke sem samo splaknila, potem pa v sterilizator in v mikro za 5 minut in se mi je zdelo tako tudi najhitreje...

Je pa res da je moj Nejc nedonošenček in sem se tega sterilizatorja navadila že v porodnišnici... veš tam so zelo zagovarjali ful vse sterilno .... ampak res zelo, zelo sterilno.... ko sem hodila v lektarij na brizganje.. uf tam je šele sterilno... sem samo enkrat s prsti narobe prijelo stekleničko, me je napizdila kot zmaja in jo vrgla med umazane... da je treba paziti vendar saj gre za mojega otroka...

Ampak mislim da tebi ni treba tako pretiravati...

Nekateri so mi pravili da pretiravam...

Geja

clock-img

14.07.2006, 15:05

clock-img

BLAŽIKA

pencil-img

2664

Mi jih peremo z ščetko in cetom enkrat na teden pa vse dam v sterilizator za mikrovalovni in to je to.

Moja punčka je moja največja sreča.

clock-img

14.07.2006, 22:21

clock-img

Ro-La

pencil-img

1760

perem v pomivalcu, sterilizirala sem jih samo pred prvo uporabo

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

clock-img

15.07.2006, 11:12

clock-img

Anonimen

Perem s prilom, zvečer pa romajo v pomivalni stroj

clock-img

15.07.2006, 13:18

clock-img

nincy

pencil-img

390

Sterilizirala samo pred prvo uporabo, jih pa umivam s Prilom ali v pomivalnem stroju.

clock-img

15.07.2006, 15:02

clock-img

PiaM

pencil-img

1722

Perem s Prilom, nato dam v sterilizator. Vsakič. 

clock-img

15.07.2006, 19:55

clock-img

bobek05

pencil-img

2795

Jaz sem jih razkuževala v sterilizatorju vsak večer do njegovega 5. ali 6. meseca, potem pa ugotovila (na RR), da to ni potrebno - mi je prišlo kar v navado user posted image . Potem sem kak mesec ali dva razkuževala s sterilizatojem samo še 1x na teden, zdaj pa že dolgo peremo samo s Prilom in dobro splahnemo z vodo.

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

clock-img

15.07.2006, 20:53

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Ker sem  dolgo dojila stekleničk praktično nisem potrebovala. Zdaj ko je večji jih perem v pomivalnem stroji in flaške mu redno menjujem. Na bruhanje mi gre, ko vidim stare, sive stekleničke in požvekane dudice.user posted image

clock-img

17.07.2006, 11:10

clock-img

Anonimen

Nekje do 5m so se sterilizirale v mikrovalovki pred vsako uporabo. Potem pa vedno redkeje, zdaj le še izjemoma.

Zdaj recimo novo dudo samo operem in je ne steriliziram. Nima smisla, ker itak da vse v usta.

clock-img

17.07.2006, 11:11

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Imam dva otroka, pa sem v celi zgodovini sterilizirala steklenicke samo 5x. Se bolj bojim kemije, kot pa bakterij.. user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

clock-img

17.07.2006, 11:18

clock-img

Anonimen

Pri steriliziranju s paro ali avtoklaviranju ni nobene kemije. Razen če je H2O vprašljiva user posted image

clock-img

17.07.2006, 17:41

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Vedno jih sčetkam z detergentom in jih sproti zlagam v sterilizator za mikrovalovko - ko se napolni, jih dam za 5 min noter.

Najbrž, če ne bi imela sterilizatorja za mikrovalovko, ne bi sterilizirla tako pogosto. Tako pa mi je pripročno in v navadi.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

17.07.2006, 19:43

clock-img

Seven*

pencil-img

6206

Someone, predobro to vem. Misljeno je bilo v stilu, da me svinjarija ne prestrasi, da se bolj bojim kemije v hrani ipd. Bojte se E-jev in podobne nesnage, ki je prakticno v vsej hrani.

Gospa sem.

clock-img

17.07.2006, 20:14

clock-img

Anonimen

Sterilizirala (prekuhala v vodi) nekje do 8. ali 9.meseca; v njih sem pripravljala mleko za čokolino.

Potem sem pa prebrala na RR, da tega skoraj nihče ne dela in sem ekspresno nehala.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem