Dejstvo št. 1 = on se JE prostovoljno izselil iz stanovanja. Ni ga ona vrgla ven. Razlog, zakaj se je izselil iz nepremičnine, katere solastnik je, ne zanima nikogar. Samo dejstvo.
Dejstvo št. 2 = nihče ne more nikogar prisiliti, da proda svojo lastnino. Torej tudi NJE ne, da proda svoj delež stanovanja. Seveda pa ima v takem primeru samo dve možnosti - prodaja ali izplačilo.
Dejstvo št. 3 = Očitno je ONA svinjsko pametna ali pa ima svinjsko dobrega odvetnika.
Morebitna rešitev = NJEMU nihče ne more preprečiti, da se kadarkoli vrne v stanovanje, katerega solastnik je. Kakor je šel prostovoljno ven, tako gre lahko prostovoljno noter, dokler je solastnik. Naj zaigra ponovno vselitev. Tega ONA zagotvo ne želi, niti ni pripravljena prenašati. Morda se bo pa kaj premaknilo (NJEMU v plus, seveda).
Gotova rešitev = če jo napišem, me lahko zaprejo, tako, da bom tiho.
IZVIRNO SPOROČILO: lara74
Odgovor je: Predlog za razdelitev solastnine v nepravdnem postopku. Najti korektnega odvetnika, ki ga bo prav napisal (kljub drugačnemu javnemu mnenju je veliko odvetnikov slabih, kar povzroči neuspeh v postopku).
Vztrajati pri predlogu in ne se poravnati (glede na zgodovino...).
Samo še to: Človeka pred lahkomislenostjo in nepoučenostjo zakon ne more varovati. Ne se opravičevat za "sistemom" in "drugimi". Pa brez zamere.
Hvala obema za odgovor...
Plemenita, tudi jaz razumem dejstvo, da se je sam izselil iz stanovanja, ampak to je menda ja normalno...po ločitvi, mislim...Ali bi bilo normalneje živeti pod eno streho, se še naprej prepirati...Očitno to res nikogar ne zanima, pa vendar: Kako doseči prodajo stanovanja, ko pa se morata oba lastnika strinjati, tisti, ki se ne, pa
noče izplačati drugega, niti ga ne zanima ponudba, da bi bil on (ona) izplačan, niti ne želi in se ne čuti dolžnega plačati uporabnino, niti ni pripravljen-a na
KAKRŠENKOLI dogovor...No, ja, na sodišču sicer na vse pristane, potem pa...Mar ni že na daleč očitno, kaj in kako? In kako se lahko zgodi, da oba odvetnika in sodnik sklenejo in napišejo sporazum, ki ni
IZVRŠLJIV??? (No, za njenega odvetnika že razumem...)-In se sedaj nič ne da?! Hallo?!
Lara74, vse lepo in prav, ampak sistem bi po moje
moral varovati človeka pred nepoučenostjo...Ker vsi pač niso(smo) študrali prava in se nam o teh stvareh niti ne sanja...pa "našim" odvetnikom očitno tudi ne...Če bi jaz v svoji stroki takole "pacala"

...
< Sporočilo je popravil zima07 -- 6.4.2008 21:44:41 >