writing-img

preživnina

clock-img

01.02.2008, 21:02

clock-img

Sandrin

pencil-img

412

Kje se ureja preživnina? Ali res samo na sodiščih? Kdo plača stroške sodišča? Ali obstaja še kakšna druga opcija, če se dva med seboj znata dogovorit kot "pametna človeka" ne pa da se kregata, prepirata, en drugemu nagajata,...??

Lahko tak dogovor kar pri npr. notarju overoviš? Ima veljavo??

clock-img

01.02.2008, 21:27

clock-img

TIA22

pencil-img

1114

Lahko na sodišču uredita in sicer izvensodno poravnavo, kjer se dogovorita koliko bi naj bila preživnina! Lahko zaprosiš za brezplačno pravno pomoč in nimaš nič stroškov s tem!

clock-img

01.02.2008, 22:38

clock-img

rogljicek

pencil-img

970

Prežvnina se ureja le na sodišču. Če se lahko dogovorita o znesku, obiskih,...napišita pismo! Primer:

PREDLAGATELJA SPORAZUMA

Podpisana/i.................................roj. .................EMŠO..........................s stalnim prebivališčem.................................................................po poklicu................................zaposlen/a...............................................

in

podpisana/i..................................roj. ..................EMŠO.........................s stalnim prebivališčem.................................................................po poklicu...............................zaposlen/a.................................................

predlagava sklenitev sporazuma o višini preživnine za

ml...........................................roj. ........................EMŠO...........................stanujočega.......................................................................

in sicer glede na potrebe otroka in zmožnost očeta/matere predlagava, da oče/mati prispeva za preživljanje otroka preživnino v višini...................SIT mesečno od ...........................naprej, do vsakega ....... v mesecu.

PODPIS OČETA.......................

PODPIS MATERE......................

In pošlješ na sodišče. Plačaš po obravnavi. Če si študentka oziroma si ne moreš privoščiti plačila, lahko zaprosiš za zastonj obravnavo.

clock-img

01.02.2008, 22:39

clock-img

rogljicek

pencil-img

970

Pri notarju se da zrihtat le, če je otrok polnoleten, drugače izključno sodišče.

clock-img

02.02.2008, 22:35

clock-img

kew kew

pencil-img

85

Mene pa zanima, katera sodišča so za to pristojna? Okrajna ali okrožna?

clock-img

04.02.2008, 07:49

clock-img

tina a

pencil-img

626

Okrožna sodišča

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

clock-img

11.02.2008, 21:10

clock-img

nincy

pencil-img

390

Bom še jaz na tej temi vprašala, da ne odpiram nove.

Z bivšim imava urejeno preživnino že od samega začetka. Takrat sva jo uredila sporazumno, in sva dobila na sodišču obrazec po katerem sva napisala glede stikov in preživnine. Jaz bi sedaj rada preživnino povišala, ampak me zanima, ali se to piše po istem obrazcu, kot sva pisala prvič, če bo šlo za sporazumno? Ker pa bolj malo verjamem, da se bo bivši strinjal s tem, ne vem kako naprej...Vseeno napišem po istem postopku in oddam na sodišču al kakouser posted image  Pa zanima me, če zahtevajo izpiske plač. Jaz sem brezposelna, kaj bodo zahteval od mene, bančne izpiske user posted image  Ker se mi zdi, da sem jih prvič mogla prinest s sabo (za 3 mesece). Ali zahtevajo tudi račune, s katerimi dokazuješ kolk porabiš za otroka?

Sem čist preveč zakomplicirala user posted image

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem