Gwendolen, me veseli, če ti lahko kakorkoli pomagam z mojo zgodbo. Jaz sem se sramovala svojih občutkov... Možu in mami sem povedala, ker sta razumela, pa najboljša prijateljica tudi, ker je sama podobnega karakterja. Ostalim pa nikoli nisem razlagala...
Mi je enkrat rekla ena kolegica, ki je že imela otroka: a si kaj božaš trebuščka in mu poješ? Hja, zlagala sem se in rekla da ja... pa ni bilo res tako. Do bitjeca v trebuhu takrat nisem začutila prave povezave. Pa ne me narobe razumet... saj sem jo imela rada na nek način, želela sem da bi bla zdrava, da bi se lepo redila, da bi lepo rasla v meni in se dobro počutila ter lepo rodila.... Ampak nikakor in nikakor nisem mogla začutit tistega, kot pravijo tu na rr: moj sonček.
Nisem tega čutila.. tudi ko sem oblekce prala in zlagala. Tudi, ko sem opremo kupovala in opremljala sobico, barvala stene. Manjkal je tisti "klik" med mano in dojenčkom. Joj kako kriva sem se počutila. Proti koncu nosečnosti pa se je strah le še stopnjeval. Kar podaljšala bi jo, če bi jo lahko
, ker nisem bila pripravljena na "veliki dan D"
.
A s porodom se je vse spremenilo. Res še zdej ne morem verjet, da mi je bil porod oz. tisti dan NAJLEPŠI DAN V ŽIVLJENJU. Ja, meni, ki v to sploh nisem verjela. Niti pod razno nisem verjela v tisto ko pravijo, da vse pozabiš in si najsrečnejši človek, ko vidiš svoje dete. Ma sem si mislila, jaz že ne.
Pa je bilo ravno obratno.. ravno jaz sem začutila takšno silno srečo. Kot da sem premagala ne vem kakšno oviro, kot da sem nardila izpit, kot da sem zadela na loteriji, kot da sem ozdravela po hudi bolezni. Ne da se opisat te sreče. Ma, ne vem če je bil kje na svetu večji skeptik od mene. res nisem verjela, da lahko začutiš takšno olajšanje in srečo ob porodu. Pa sem jo!
O poporodni depresiji ne duha ne sluha, sama sreča. Morda sem za to srečo res morala plačati "davek" s PREDporodno depresijo!
Vse bo dobro tudi pri tebi! Če te še kaj zanima, lahko tudi na ZS! S pogovori lahko vedno rešimo vse oz. si vsaj olajšamo!