writing-img

pregledi

clock-img

02.12.2006, 17:43

clock-img

manda_rina

pencil-img

59

Mene pa zanima, kakšne so prve preiskave, ko prideš na ginekološki pregled in poveš, da je bil test doma pozitiven (moj test je bil danes zjutraj pozitiven!!!user posted image ).

A je treba dat urin ali kri, da to potrdijo, a UZ tut pride v poštev, če je šele okrog 15 dni od spočetja... in kaj še, ...user posted image   Pregled imam že v ponedeljek, ker sem bila že od prej naročena in bi bila samo rada malo pripravljena, kaj me vse čaka.

A mi lahko prosim katera pove?

clock-img

02.12.2006, 18:25

clock-img

lunca2

pencil-img

2265

Najprej naj ti čestitam za veselo novico. Želim ti mirnih user posted image in lepo user posted image . Pusti se razvajatiuser posted image .
Na prvem pregledu ti naredijo kar veliko preiskav seveda iz krvi. Dati moraš urin in kri (hemogram,toksoplazma,sifilis, RH-faktor, katero vrsto krvi imaš,..). Sej ti razloži katere preiskave boš imela.
Da si noseča ti potrdi z vaginalnim ultrazvokom. Pokaže ti kako se vidi malo pikico in kako utripa srce in tako dobiš tudi prvo fotografijo in materinsko knjižico (no vsaj jaz sem jo dobila takoj). Hkrati pa odvzame tudi bris.
Pove ti da je dobro iti na nuhalno svetlino in da je najbolje v 12 tednu (ali od 11-13tedna).
Če imaš kakšna vprašanja je najbolje kar vprašati ginekologinjo in ti bo lepo razložila.user posted image

Upam, da nisem kaj pozabila, če pa slučajno sem pa ti bodo povedale druge.

clock-img

02.12.2006, 18:45

clock-img

Petraa

pencil-img

1205

srce se ne bo videlo,povedalo bo koliko je otrok velik.sicer pa redkokateri G naroča pred 9-10 tednom nosečnosti.izmeri ti tlak,koliko si težka,poveš če imaš v družini kakšne bolezni.če je od zadnjega brisa poteklo 3 leta ti ga vzame,če ni potem ne vzame.

clock-img

02.12.2006, 20:29

clock-img

eya

pencil-img

4615

Verjetno si bila naročena zaradi kontrole brisa in ti ga bo naredila, z UZ pa ne vem, če se že kaj dosti vidi, če si noseča šele 2 tedna.

Pa čestitke tudi od mene user posted image

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

clock-img

03.12.2006, 09:08

clock-img

lunca2

pencil-img

2265

Sam je res pri 2 tednih pa težko da se kaj vidi. za tisto bo treba še malce počakati. Ponavadi ginekologi najraje narolajo okoli 8 tedna če se ne motim, ker se takrat že vsaj kaj vidi.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem