writing-img

prekuhana voda

clock-img

15.09.2009, 23:22

clock-img

anika87

pencil-img

767

Zanima me, kako dolgo uporabljate prekuhano vodo, mislim, ko skuhate en lonček in je še vedno na zalogi. Jaz skuham zjutraj in dam v termovko in je voda še po 30 urah toliko topla, da je ni treba zmešat z mrzlo in je glih prava. Sicer nisem toliko stare vode uporabljala, samo probala sem, kako dolgo drži termovka.
Skuham ponavadi zjutraj in potem uporabljam cel dan, ker imam 1 liter dost za več kot en dan.
A lahko uporabljam eno isto zalogo 24 ur oz. kako dolgo lahko uporabljam eno zalogo?

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

clock-img

15.09.2009, 23:26

clock-img

vanilla

pencil-img

875

Jaz načeloma uporabljam eno zalogo 24 ur - to pomeni, da vsako jutro prekuham svežo količino vode za vse obroke, ki se vrstijo do naslednjega jutra.

clock-img

15.09.2009, 23:37

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

15.09.2009, 23:40

clock-img

Balonchy

pencil-img

4283

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Jaz načeloma uporabljam eno zalogo 24 ur - to pomeni, da vsako jutro prekuham svežo količino vode za vse obroke, ki se vrstijo do naslednjega jutra.

jz sm delala enako.

Enako.

clock-img

15.09.2009, 23:48

clock-img

anika87

pencil-img

767

No super, tudi jaz delam tako že nekaj dni user posted image
Samo sem vseeno raje vprašala, da ne bi blo kaj narobe, če bi bila voda prestara... ker sem zasledila tudi različna mnenja o tem, kako dolgo naj bi voda vrela...

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

clock-img

16.09.2009, 09:36

clock-img

vanilla

pencil-img

875

Pravijo, da naj bi voda vrela nekje 10 minut... menda, da res vsi mikroorganizmi, ki bi utegnili škoditi, pocrkajo user posted image . No, jaz se tega nekako držim, čeprav pa tut ne vedno in včasih vre voda manj... No, ko smo bli na morju v hotelu, ni bilo možnosti vreti vodo 10 minut, ker nisem s sabo koharja jemala. Smo imeli grelec vode, ki se itak avtomatsko izklopi, ko voda zavre.
Ali pa včasih, če mi je vode zmanjalo (po nekem spletu okoliščin) in sem morala še dodelati hrane, sem kar s pipe natočila.... Saj otroku to nič ne škodi, če pije navadno vodi iz pipe, vendar pri tako majhnih obstaja verjetnost črevesnih težav in okužb (menda), zato naj bi se voda prekuhala...

clock-img

16.09.2009, 11:38

clock-img

Najaa

pencil-img

16801

Zjutraj jo skuham, ma ne pustim vret 10 minut. No in to vodo imam za cel dan. Ponoči pa dojim.

clock-img

16.09.2009, 23:05

clock-img

levica

pencil-img

5

isto kot najaa

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem