writing-img

prenehanje zaposlitve in porodniška

clock-img

28.11.2008, 13:18

clock-img

ANEJ01

pencil-img

97

Moj problem pa je sledeči:Zaposlena sem bila pri firmi 5,5 let neprekinjeno,od meseca junija 2008 sem bila skos v bolniški,ker pričakujemo novega družinskega člana februarja(PDP 04.02.2009) in imam rizično nosečnost.Pogodba mi je potekla 30.11.2008.Ali me po zakonih lahko odpusti?Šla sem po papirje na CSD,kjer mi mora firma vpisat zadnih 12 mesecev za porodniško(od 12.2007 - 11.2008)To pomeni,da sem bila takrat še zaposlena in imam polnih 12 mesecev za porodniško.Kaj pa naprej?Se prijavim na Zavodu do porodniške ali kako?Se mi potem pri porodniški kaj spremeni?Hvala za pomoč

20.01.2009 se nam je pridružil Gal

clock-img

28.11.2008, 13:23

clock-img

Anonimen

Na porodniško v tvojem primeru ne vpliva.

Bi pa bilo lepo, da bi se zmenila da ti podaljšajo do konca porodniške.

clock-img

28.11.2008, 13:29

clock-img

ANEJ01

pencil-img

97

Problem je v tem,da menda zapira firmo z koncem decembra in naj bi delavke,ki imajo zaposlitev za nedoločen čas dal drugam.Ne vem.Že pri prejšnjih nosečnicah je podaljšal pogodbo samo do nastopa porodniške.

20.01.2009 se nam je pridružil Gal

clock-img

28.11.2008, 13:49

clock-img

sazi

pencil-img

5175

Kako je z višino porodniške ne vem, ampak če si na bolniški do porodniške, si zavarovana za starševsko varstvo in po mojem si do porodniške upravičeno.

Pogodba mi je potekla 30.11.2008.Ali me po zakonih lahko odpusti?

Če ti pogodba poteče to ni odpustitev - pač ti poteče pogodba - žal.
Če bi ti delodajalec podaljšal do konca porodniške (kar ti itak ne more, če zapira), bi vseeno imel stroške s tabo (za čas porodniške in do nje bi ti moral dati dopust in izplačati regeres).

clock-img

28.11.2008, 13:59

clock-img

Anonimen

Imaš ZS!

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem