writing-img

prepis na vnuka

clock-img

23.12.2008, 08:51

clock-img

zoyaa

pencil-img

31

pozdravljeni, vsi na forumu.

mene zanima, če slućajno kdo ve, ali velja doma na listu papirja napisano, da babica po smrti zapušča vse vnuku, seveda ob podpisu, obeh in dveh prič. nekje sem slišala, da velja, pa me zanima če je res in ali je potrbno plačat dvek državi, od hiše in parcele.
prosm za pomoč....aloi je mogoče boljše it k odvetniko in tam to zrihtat

clock-img

23.12.2008, 09:02

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Papir je veljaven kot oporoka, ampak davek na dediščino (hišo) je treba pa vseeno plačati.

clock-img

23.12.2008, 09:02

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

Vse je treba naredit pri notarju ali odvetniku,ker vnuk ni prvi dedič morate napisat da je on vaš skrbnik,ker drugače imajo otroci prednost.Meni sta dedek in babica dala vse pisat pa moraš imet dve priči zraven-ne sorodnikov.

clock-img

23.12.2008, 09:13

clock-img

zoyaa

pencil-img

31

aha, potem ta varianta ne velja, da bi doma napisal in podpišeta dve tuji priči.
davek se v vsakem primeru plaća....?na vrednost hiše?kaj jo mora prit kdo ocenit

pa še to plčaš kaj več davka, če jo dobi po sprti babice, najprej hčerka in jo potem ta da pisat sinu-...namesto babica-vnuku

clock-img

23.12.2008, 09:20

clock-img

Arwenko

pencil-img

5206

Mislim da je najmanj davka, če babica z darilno pogodbo podari vnuku hišo še pred smrtjo, je pa davek v vsakem primeru.

clock-img

23.12.2008, 09:29

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

ne rabiš nobenga cenilca sej bo dobil šele po tvoji smrti.Če pa najprej dobi hčerka ona plača davek ko pa jo prepusti sinu pa še on.

clock-img

23.12.2008, 09:29

clock-img

hubi

pencil-img

1346

Kaj pa, če otrok ni več in je vnuk prvi v vrsti? Kako je pa potem z davkom?

clock-img

23.12.2008, 09:31

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Še vedno je dejstvo, da lastnoročno in doma napisana oporoka v prisotnosti in s podpisi dveh prič, ki nista v sorodu, velja.
Babica lahko torej brez problema na tak način vse zapusti vnuku, če ni drugih nujnih dedičev, ki bi to oporoko izpodbijali.
Davek se pa plača v vsakem primeru, le, da ga za mladoletnega otroka (ali polnoletnega, vendar ne popolno opravilno spodobnega) plača njegov zakoniti zastopnik.

clock-img

23.12.2008, 11:11

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

moj oče je meni pred 5 leti napisal v bolnici in imel podpisano samo eno pričo, pa je na sodišču veljalo.

Davek pa se plača ko deduje in sicer v višini dedovane dediščine. Če deduje vse bo plačal 100% davk na dediščino glede na ceno dedišline. Aja pa dediči vseeno lahko spodbijajo dediščino in lahko zahtevhjo nujni delež.
Ne vem pa če je dobro da deduje otrok, ker ima potlej socialna prste vmes, ker mora imeti otrok skrbnika za premoženje do polnoletnosti,skrbnika pa ne smeta bit ti in oče otroka. In tako lahko potlej skrbnik počne s premoženjem kar če. In če vam slučajno kaj zaškriplje še prodati ne morete brez dovoljenja.user posted image  Dobro premislite.

clock-img

23.12.2008, 11:13

clock-img

mala maja

pencil-img

3204

aja pa ta davek ki ti sprašuješ je pa če bi slučajno prodajali.

ja v tem primeru bi plačali 2% vrednosti od prodaje ker je prvo ali drugo koleno. Preverjeno.user posted image

clock-img

23.12.2008, 13:09

clock-img

ajataja

pencil-img

1672

Davku ne boš ušla v nobenem primeru.Tako da zapusti tistemu,ki misliš da si najbolj zasluži davek pač bo in to je vsepovsod,nič ni brez ddv.

clock-img

23.12.2008, 16:50

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
Ne vem pa če je dobro da deduje otrok, ker ima potlej socialna prste vmes, ker mora imeti otrok skrbnika za premoženje do polnoletnosti,skrbnika pa ne smeta bit ti in oče otroka. In tako lahko potlej skrbnik počne s premoženjem kar če.

Zakaj pa mati in oče, kot otrokova zakonita skrbnika, ne bi mogla biti tudi skrbnika otrokovega premoženja? Tukaj pa ne vidim nobene (pravne) logike. Če je pa po kakšnem čudežu to res, potem je pa v takem primeru najbolje za skrbnika otrokovega premoženja postaviti pristojni CSD. Nikakor pa ne fizično osebo.

clock-img

30.12.2008, 09:05

clock-img

zoyaa

pencil-img

31

hvala vsem za odgovore
odločili smo se za prepis na sodišču.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem